Dallase tugitala Dirk Nowitzki tegi ajalugu ja kerkis legendaarse Michael Jordani kannule

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki.
Dirk Nowitzki. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA jõudis järjekordse tähiseni sakslane Dirk Nowitzki, kellest sai liiga ajaloo jooksul neljas mängija, kes on ühe klubi eest visanud 27 000 punkti või enam.

Alates 1998. aastast Nowitzki koduklubiks olnud Mavericks kohtus eile öösel Charlotte Hornetsiga ja kui kolmandat veerandaega jäi veel mängida 6.07, tabas kuulus sakslane kahepunktiviske ja sellega täitus tal Dallase tiimi eest ajalooline 27 000 punkt.

«See tähendab minu jaoks väga palju, et sain ühe klubi eest seda teha, sest palju aastaid tagasi siia jõudes ei teadnud ma, mida oodata,» kommenteeris Nowitzki oma saavutust.

NBA ajaloos on ühe klubi eest suutnud rohkem punkte visata vaid kolm meest: edetabelit juhib Utah Jazzi eest 36 374 punkti visanud Karl Malone, talle järgnevad Los Angeles Lakersi staar Kobe Bryant (31 973 punkti) ja legendaarne Michael Jordan, kes viskas Chicago Bullsi eest 29 277 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles