Anier ja Liivak vedasid Eesti võidule

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Liivak.
Frank Liivak. Foto: Erik Prozes

Laupäeval EM-valikmängus San Marinoga mannetu 0:0 viigiga leppinud Eesti näitas eile kodupubliku ees juba särtsakamat ja võitluslikumat mängu, kui Jordaania alistati 1:0. Esimest korda pääses A-koondise ridades algkoosseisu Itaalia suurklubi Napoli noortemeeskonda kuuluv 18-aastane ääreründaja Frank Liivak.

Eilse matši ainsa värava lõi 16. minutil Henri Anier, saates palli ühe puutega võrku pärast Liivaku suurepärast eeltööd vasakul äärel. Anierile oli see kuues värav Eesti koondise eest. Viimati sahistas Erzgebirge Aue ründaja rahvusesinduse eest väravavõrku aasta tagasi, kui sai Tarmo Rüütli viimases koondisemängus mullu 19. novembril maavõistluskohtumises Liechtensteiniga kirja kaks tabamust.

64 minutit mänguaega teeninud Liivak paistis eile mitmel puhul silma ja tulevikus võib teda arvatavasti juba tihedamini koondises pallimas näha. «Niipalju kui mina teda tunnen, siis tal on kindel siht silme ees. Praegu on ta väga õigel ajal õiges kohas ning talle on antud suurepärane võimalus meestekoondises enda näitamiseks,» rääkis Liivakut U19 koondises juhendanud Marko Lelov.

«Ta on saanud Hollandis ja Itaalias hea kooli. Füüsiliselt on ta meestega koos mängimiseks piisavalt tugev. Vajalik kiirus on tal ka olemas. Tema suurimaks trumbiks on ikka äärest sisse tulemine ja olukordade loomine,» lisas Lelov eile teise koondisemängu pidanud Liivaku kohta. «Noorte mängudes on tavaliselt ainult veidike rohkem aega tegutseda ja meeste seas peavad need asjad veidike kiiremini käima. Kokkuvõtvalt arvan, et ta on meeste seas mängimiseks valmis. Koondise koosseisu vaadates on ta praegu piiri peal, kuid ühe-kahe aasta pärast peaks ta olema juba põhimees.»

Paljude tavapäraste põhitegijate puudumisel sai eile end näidata mitu uut meest ja tulevikku silmas pidades suurendas oma võimalusi nii Igor Subbotin kui ka Hannes Anier. Ainsa võimaliku debütandina meeskonna rivistuses olnud 18-aastane Nõmme Kalju kaitsja Henrik Pürg eile väljakule veel ei pääsenud.

Pärast pettumuse valmistanud nädalavahetust oli eile staadionile tulnud aga küllaltki vähe pealtvaatajaid – vaid 1360 fänni. Viimase seitsme aasta jooksul on Eesti koondise kodumängudel olnud vähem publikut vaid kahel korral: 2008. aasta novembril Kuressaares oli mängu Leeduga vaatama tulnud 800 ja kaks aastat tagasi Tartus Balti liiga kolmanda koha matšil taas leedulastega oli tribüünidel 1096 inimest.

Eesti jalgpallikoondisel on sel aastal kavas veel üks kohtumine, 27. detsembril minnakse Dohas vastamisi 2022. aasta MM-finaalturniiri korraldava Katariga. Valikmängudega jätkatakse taas järgmisel aastal, kui 27. märtsil kohtutakse võõrsil Šveitsiga.

JALGPALL

Eesti – Jordaania 1:0

Värav: 16. Henri Anier

Eesti koosseis: 1-Sergei Pareiko, 6-Markus Jürgenson, 3-Alo Bärengrub, 17-Enar Jääger, 5-Dmitri Kruglov, 11-Frank Liivak (64. 15-Ingemar Teever), 16-Ilja Antonov (46. 18-Karol Mets), 10-Sergei Mošnikov, 7-Igor Subbotin, 9-Rimo Hunt (64. 23-Rauno Alliku), 8-Henri Anier (46. 20-Hannes Anier).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles