Rock leidis võõrsil enesekindluse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe
Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe Foto: Jaanus Lensment

KORVPALL. Veel poolteist nädalat tagasi näis taevas Tartu Rocki korvpallimeeskonna kohal süngelt pilvine – palju vigastusi, ootamatud kaotused ja õige mängu puudumine. Nädal tagasi EuroChallenge’i sarjas saadud hooaja esimene võit mõjus aga vabastavalt ning eile Ungaris Kömerdi alistamisega näidati, et asjad liiguvad õiges suunas.

79:72 võidumängus pöörati asjad enda kasuks viimasel veerandajal. Janar Talts panustas meeskonna heaks 18 punkti, Timo Eichfuss lisas 16 silma ja lisaks sai ta kätte 12 lauapalli. Peatreener Gert Kullamäel polnud muud valikut kui panustada tuumikule – koguni neli meest viibisid platsil rohkem kui 30 minutit.

«Alustasime hästi, kuid vahepeal tuli sisse arusaamatu mõõn,» rääkis Kullamäe. «Vaheajal püüdsime süstida meestesse enesekindlust, et neil oleks rohkem otsustavust, ja tundub, et see õnnestus – teisel poolajal tegutsetigi väga hästi ning tabati ka väga raskeid viskeid.»

Kullamäe sõnul oli Kömerdi kodusaal just selline, mis sobib kodumeeskonnale – väike ja hääleka publikuga –, ning sellistes tingimustes saadud võit on seda hinnatavam.

EuroChallenge’i sarja alagrupiturniiril on peetud kolm kohtumist ning Rock on neist võitnud kaks. Täpselt sama seis on ka Körmendil. Seni ühe võiduga TG Energia ja võiduta Sofia Lucoil Academic peavad oma kolmanda vooru kohtumise täna.  

Balti liigas alistas Kalev/Cramo soomlaste Pyrinto 83:72. Kuigi ameeriklasest tsenter Frank Elegar jäi sootuks kõrvale, lätlased Armands Škele ja Rolands Fereimanis istusid niisama varumeeste pingil ning Scott Machado ja Gregor Arbet tulid viimastel minutitel platsile vaid seetõttu, et koguni neljal mehel oli viis viga ja kedagi teist polnud enam platsile saata, dikteeris Kalev mängu algusest peale.

Ühisliiga kohtumistes rohkem statisti rolliga leppinud E.J. Singler ja Kristjan Kitsing olid eriti heas hoos. Neist esimene tõi 23 ja suurepärast tabavust näidanud Kitsing 21 punkti. Kalev jätkab Balti liigas võitude lainel.

Traditsiooniliselt oli intriig õhus Rakvere Tarvas ja Rapla TYCO mängus. Seekord Eesti karikavõistluste veerandfinaaliks olnud kohtumises pööras Tarvas mängu enda kasuks juba esimese poolaja lõpus. Brandis Raley-Ross tõi parimana 29 punkti. Vigastuste ja muude probleemide tõtu õhukeseks jäänud koosseisuga pallinud Rapla täpseim oli Rait Keerles 20 silmaga.   

Kast

Korvpall

EuroChallenge

Körmend – Tartu Rock 72:79

Rock: Talts 18, Eichfuss 16, 12 lp, Sokk 14, Kriisa 8, Dorbek 8, Kurbas 7, Doronin 4, Petrukonis 4.

Balti Liiga

Kalev/Cramo – Pyrinto 83:72

Kalev: Singler 23, Kitsing 21, Kupšas 16, Olmre 9, Keedus 9, Dorbek 5.

Eesti Karikavõistlused

Veerandfinaal

Rakvere Tarvas – Rapla TYCO 76:59 (Raley-Ross 29, Sokk 15, Paiste 13 – Keerles 20, Soo 12, Pärn 11)

Eesti meistriliiga

TTÜ – Audentes/Noortekoondis 96:62

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles