Fääri Saarte võit oli viimase 22 aasta suurim üllatus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fääri Saarte mängijad ajaloolist võitu tähistamas
Fääri Saarte mängijad ajaloolist võitu tähistamas Foto: SCANPIX

Fääri Saarte jalgpallikoondise võit Kreeka üle võis olla suurim üllatus, mis on juhtunud rahvusvahelise jalgpalli ajaloos.

Eelmine nädal pakkus mitu šokeerivat tulemust - kui San Marino lõpetas Eesti vastu oma pika kaotuste seeria, siis Fääri Saared pakkus Kreeka alistamisega võõral väljakul veel suurema üllatuse, kirjutab Soccernet.ee.

FIFA edetabeli järgi on see isegi suurim üllatus, mis on juhtunud pärast selle tekkimist 1992. aastal, väidab The Guardian.

Fääri Saarte ja Kreeka vahe koondiseid võrdlevas tabelis on hetkel 169 kohta - Kreeka on 18. kohal ja Fääri Saared 187. kohal, Taiwani ja Lõuna-Sudaani vahel.

Varem on võrreldavaid tulemusi pakkunud näiteks Liibanon (146. koht), kes alistas 2011. aastal Lõuna-Korea (29. koht), ning Kesk-Aafrika Vabariik (172. koht), kes oli 2010. aastal üle Alžeeriast (35. koht).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles