Täna algab Eesti korvpalli uus ajastu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondise peatreener Tiit Sokk (vasakul) ja tema abiline Alar Varrak.
Koondise peatreener Tiit Sokk (vasakul) ja tema abiline Alar Varrak. Foto: Artur Sadovski

Täna algab Eesti korvpallis uus ajastu, rahvusmeeskond alustab mänge EMi B-divisjonis – maakeeli öeldes mudaliigas.


Ise korvpallurina tippmeeskondade katlas tiirelnud ning varem ka Eesti koondist tugevamas A-divisjonis juhendanud peatreener Tiit Sokk kinnitas, et alumises seltskonnas mängimine ei tekita temas sugugi teistsugust tunnet.

«Tegelikult on siin väga tugevaid meeskondi nagu Tšehhi ja Rootsi, kes võiksid väga vabalt kuuluda ka A-divisjoni,» viitas Sokk mullu koos Eestiga aste madalamale langenud meeskondadele.

Just nende koondistega mängides jäi Eesti täna algavaks turniiriks valmistudes tugevasse miinusesse. «Kõik on ajanud välja oma parimad jõud. Puudu on vaid mõned vigastustega ja uue hooaja lepingutega tegelevad mehed.»

Suurt vahet ei näinud ka Eesti koondise üks liidreid Kristjan Kangur. «Mängijana võin öelda, et läheme iga kohtumist võitma,» kinnitas ta. «Luksemburg on küll eeldatavalt kõige nõrgem vastane, kuid neidki ei saa kergelt võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles