Ferrari ametlik teade: Alonso lahkub meeskonnast, uueks sõitjaks saab Vettel

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel-1 sarjas sõitev Ferrari meeskond avaldas täna oma kodulehel ametlikud teadaanded selle kohta, et järgmisest hooajast ei sõida enam nende tiimis Fernando Alonso. Kahekordse maailmameistri koha võtab sisse valitsev maailmameister Sebastian Vettel.

Ferrari andis teada, et leping Alonsoga pärast viieaastast koostööd lõpetati poolte ühisel nõusolekul. Meeskond tänas Alonsot tehtud töö eest nii isiklikul kui professionaalsel tasandil.

«See oli raske otsus, mida langetada, aga kaalusin seda hoolikalt ja algusest lõpuni, minu armastus Ferrari vastu oli peamiseks põhjuseks, miks seda nii kaua kaalusin,» rääkis omalt poolt Alonso. «Võin täie kindlusega öelda, et need viis aastat pakkusid mu karjääri mõningaid parimaid momente ja tunnen, et tiimist lahkudes jätan maha mitte sõbrad, vaid perekonna,» lisas Alonso, kes jättis siiski täpsustamata, mida tulevik talle toob.

Lisaks Alonso lahkumisteatele avaldas Ferrari järgmisena ka pikka aega avalikuks saladuseks olnud info, et järgmisel hooajal asub Ferrari rooli keerama Red Bullist lahkunud Sebastian Vettel. «Järgmisel hooajal kuuluvad meie sõitjate koosseisu Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel,» seisis Ferrari ametlikus teates.

Ferrari rooli istuv Vettel lisas, et on seda võimalust oodanud juba pikka aega. «Minu karjääri järgmine etapp möödub Ferraris ja see tähendab minu eluaegse unistuse täitumist. Kui olin laps, oli mu suurimaks iidoliks punase autoga sõitev Michael Schumacher ja on uskumatult suur au, et mul on lõpuks võimalus sõita Ferraris,» rääkis Vettel.

Enne uut hooaega tõmmatakse sel nädalavahetusel joon alla praegusele hooajale ning aasta viimane etapp sõidetakse Abu Dhabis.

It was a difficult decision to take, but a carefully considered one and from start to finish, my love for Ferrari was a prime consideration - See more at: http://formula1.ferrari.com/news/fernando#sthash.GQApzqvX.dpuf
It was a difficult decision to take, but a carefully considered one and from start to finish, my love for Ferrari was a prime consideration - See more at: http://formula1.ferrari.com/news/fernando#sthash.GQApzqvX.dpuf
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles