Eesti pikamaajooksjate koondis sõidab Jaapanisse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed Luiged.
Õed Luiged. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval, 24. novembril osaleb Eesti koondis koosseisus Leila, Liina ja Lily Luik, Jekaterina Patjuk, Roman Fosti, Priit Aus, Andi Noot ja Sergei Tšerepannikov esmakordselt Chiba Ekideni võistlustel Jaapanis.

Kaheksast koondise liikmest pääsevad vastavalt Chiba Ekideni reeglitele rajale kolm meest ja kolm naist, üks mees- ja üks naisjooksja on kaasas varuna. Võistkonna esindajatena sõidavad Jaapanisse Chiba maakonda kaasa kestvusalade alarühma vastutav treener Toomas Tarm ning EKJLi juhatuse liige Urmo Raiend ning füsioterapeaudina Keio Kits.

Chiba Ekideni võistluses läbivad kolmest mees- ja kolmest naisjooksjast koosnevad võistkonnad teatejooksuna maratonidistantsi järgnevate etappidena: esimene vahetus (mees) 5km, teine vahetus (naine) 5km, kolmas vahetus (mees) 10km, neljas vahetus (naine) 5 km, viies vahetus (mees) 10 km, kuues vahetus (naine) 7, 195 km.  

Mitteametlikeks ekideni maailmameistrivõistlusteks peetavad Chiba Ekideni võistlused said alguse 1988. aastal algselt eraldi meeste ja naiste ekideni võistlusena. 2007. aastal mindi üle segavõistkondadega võistlussüsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles