Müncheni Bayern tasus staadioni hiigellaenu 16 aastat enne tähtaega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allianz Arena
Allianz Arena Foto: reisiguru.ee

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi on võimas mitte ainult palliplatsil, vaid ka raha kokku ajades – klubi juhtkonna teatel on uue kodustaadioni Allianz Arena ehitamiseks võetud laen tänaseks tasutud. Viimane makse sai tehtud koguni 16 aastat enne esialgset tähtaega.

Allianz Arena rajamine läks klubile maksma 346 miljonit eurot, kuid Bayern on viimastel aastatel nautinud võimsaid kasumeid. Eelmise hooaja sissetulekud ületavad tegevjuhi Karl-Heinz Rummenigge sõnul esmakordselt 500 miljoni euro piiri ning seega suudeti 2005. aastal ehitatud staadioni eest laen tagasi maksta juba nüüd, üheksa ja pool aastat pärast staadioni valmimist.

Reutersi hinnangul jääb Bayern pärast laenu tagasimaksmist lähiaastate jooksul aasta peale umbes 25 miljoni euroga plussi, mis tähendab, et kogu see summa on võimalik kulutada uute mängijate ostmiseks. Agentuur AP märgib, et juhtumisi on see näiteks täpselt sama summa, mis on kirjas Bayerni konkurendi Dortmundi Borussia ühe säravama mängija Marco Reusi väljaostuklauslis. Reusi leping Dortmundiga kehtib küll 2017. aastani, kuid nimetatud väljaostuklausel hakkab kehtima juba järgmisest suvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles