Ahned vanemad ajasid hiigelpalka teeniva hokimehe pankrotti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Johnson (esiplaanil).
Jack Johnson (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Jack Johnson teenib NHLis Columbus Blue Jacketsi meeskonnas mängides aastapalgana viis miljonit dollarit. Senise karjääri jooksul on 27-aastane mees taskusse pannud 18 miljonit dollarit, kuid ometigi on ta pankrotis. 

Kurioosseks muudab olukorra see, et nagu kirjutab USA Today, ei ole sedapuhku süüdi mitte varandust maha laristav mängija ise, vaid tema ahned vanemad. Johnsoni võlad ulatuvad üle kümne miljoni dollari, tema varad on väärt vähem kui 50 000 dollarit ja Columbus Dispatchi teatel on ta juba kolm korda kohtusse kaevatud, kus temalt nõutakse kuute miljonit dollarit.

Kõik sai alguses sellest, kui Johnsoni ema Tina võttis poja tulevase palga alusel kõrge intressiga laenu. Laenude kogusumma ulatub vähemalt 15 miljoni dollarini. Lisaks ostsid Tina ja Johnsoni isa Jack seenior endale kaks autot, remontisid 800 000 dollari eest oma Manhattan Beachil asuvat kodu ja reisisid pidevalt poja mängudele üle terve USA.

Vanemaid usaldanud Johnson ei osanud paraku aimatagi, et tema teenitud varandus on haihtumas. Kui laenuandjad helistasid ja tagasimakseid nõudsid, uuris ta vanematelt, mis toimub, kuid sai vastuseks: «Ära sina selle pärast muretse, kõik saab korda. Sina mängi lihtsalt hokit.» Nüüdseks on Johnson palganud advokaadi, katkestanud vanematega kõik sidemed ja üritab keerulisest olukorrast väljapääsu leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles