MMi normi täitnud Eesti ujuja ei saa bürokraatia tõttu maailmameistrivõistlustele sõita

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endri Vinter.
Endri Vinter. Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

Eesti Ujumisliit teatas oma Facebooki lehel, et kuigi Endri Vinter täitis 100 meetri seliliujumises MMi B-normatiivi, ei saa ta maailmameistrivõistlustele siiski sõita.

Ujumisliit andis oma Facebooki lehel teada, et kuigi Vinter täitis vähem kui nädala eest 100m seliliujumises MMi B-normatiivi ajaga 53.11, ei saa Pärnu Uca eest ujuv noormees Dohas toimuvatel maailmameistrivõistlustel osaleda, sest nii kiiresti ei saa vastavaid dokumente korda ajada.

Riho Aljand ütles Ujumisliidu lehe vahendusel, et «viimased nimelised ülesandmised sai teha 30. oktoobril." Viimaste nimeliste ülesandmistega anti üles Karleen Kersa ja Henri Reinsalu (kes normid ka täitsid), sest treenerid olid teavitanud Eesti Ujumisliitu, et nad üritavad ujuda MMi B-normi, kuid Vinteri nime selles nimekirjas ei olnud.

Vinter on asjade sellises käigus pettunud. «Ma arvan seda, et see kogu olukord on ebanormaalne,» ütles Vinter. «Sest keegi ei ole ei mind ega ka klubi informeerinud sellest, et n-ö peab normi tegemisest ette teavitama. Mina ja ka treenerid olime arvestanud sellega, et Kalev Open on normi täitmise viimane võimalus ja kui ära teed, siis on minek. Kuna ma olen ka koondise nimekirjas, siis minu arust on nagu iseenesestmõistetav, et sinuga arvestatakse, kuna tegu ju ikkagi MMiga,» lisas Vinter.

Ilma Vinterita on Dohas Eesti koondist esindamas seitse ujujat. MM toimub 3.-7. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles