Pilk ajalukku: topeltpunktide süsteem oleks Schumacheri, Hamiltoni ja Vetteli tiitlitest ilma jätnud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas selgub tänavuse hooaja võitja alles sel nädalavahetusel Abu Dhabis sõidetaval viimasel etapil, kus jagatakse topeltpunkte. Kui sarnast süsteemi oleks kasutatud ka varasematel aastatel, oleks koguni kümnel korral tulnud anda maailmameistritiitel praegusest erinevale mehele.

Tänavusel hooajal on enne viimast etappi tiitlit jahtimas Mercedese sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg, kellel on vastavalt 334 ja 317 punkti. Kuna viimasel etapil jagatakse esmakordselt topeltpunkte, on võimalus meistriks tulla nii britil kui sakslasel.

Kui topeltpunkte oleks vormel-1 sarjas jagatud ka varem, oleks kümnel korral olnud lõpplahendus teistsugune. Sealjuures selgub Infostrada poolt kokku pandud tabelist, et oma tiitlist oleks ilma jäänud nii legendaarne Michael Schumacher, kelle asemel oleks meistriks tulnud Kimi Räikkönen, tänavu tiitlit jahtiv Hamilton, kes oleks 2008. aastal kaotanud Felipe Massale, ning valitsev maailmameister Sebastian Vettel, kes oleks pidanud 2012. aasta meistritiitli loovutama Fernando Alonsole.

Foto: Infostrada

Meistritiitlite üldarvestuses muudaks see samuti tabelit: Schumacher oleks seitsmekordse maailmameistri asemel kuuekordne tšempion, kuulus Alain Prost saaks nelja üldvõidu asemel kirja viis, Vettelil oleks auhinnakapis nelja karika asemel kolm, 1950. aastatel kahel korral tiitlist ilma jäänud Stirling Moss oleks kahekordne maailmameister, Kimi Räikkönen ja Alan Jones saaksid samuti kirja kaks üldvõitu ning Alberto Ascari jääks ühe tiitli loovutamise järel ühekordseks maailmameistriks.

Foto: Infostrada
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles