Rootsi võidusõitja põrus ootamatul moel dopinguga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Kristofersson.
Johan Kristofersson. Foto: Facebook / Johan Kristoffersson

Positiivseid dopinguproove tuleb tänapäeva spordis kahjuks pidevalt ette, kuid rootslane Johan Kristoffersson oskas keelatud ainega vahele jääda võrdlemisi ootamatul alal – rallikrossis.

Rootslane kasutas Prednisoloni nimelist ravimit, mis sisaldab kortisooni ja on seetõttu keelatud, kirjutab Aftonbladet. Kristoffersson andis positiivse proovi enne Belgia MM-etappi. «Johan oli sunnitud seda ravimit tarvitama, kuid meie eksimus seisnes selles, et me ei teavitanud sellest FIAt ega hankinud talle eriluba,» raputas Johani isa ja võistkonna juht Tommy Kristoffersson endale tuhka pähe.

Karistuseks võeti Kristofferssonilt Belgias teenitd MM-punktid ja auhinnaraha ning talle määrati järgmisteks etappideks hoiatus. Halvimal juhul oleks teda võinud oodata ka kaheaastane võistluskeeld. «Selline hirm oli küll. Ja see oleks olnud katastroof,» nentis Kristoffersson ise.

Rootslase jaoks oli Belgia etapi näol tegemist hooaja parima võistlusega, kus ta sai kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles