Tartu võttis koduliigas Raplalt kindla revanši

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti meistriliigas võttis Tartu Rock võõrsil Raplalt kindla revanši hooaja alguses saadud kaotuse eest, võites 87:64. Tartlastele tõi seitsmest kaugviskest kuus tabanud Gert Dorbek parimana 23 punkti, Rapla resultatiivseim oli 16 punktiga Ziga Fifolt. Pärnu alistas suurelt 100:62 Audentese SG/Noortekoondise, Silver Leppiku arvele jäi 24 punkti. Audentese poolel viskas Ivo-Van Tamm 11 punkti.

Rapla Tyco - Tartu Rock 64:87

Rapla: Fifolt 16 p, Saare 11 p, Ezerskis 11 p, Keerles 10 p, Laane 8 p, Soo 6 p, Ruut 1 p, Pärn 1 p

Tartu: Dorbek 23 p (3p 8/6), Sokk 16 p, Eichfuss 11 p, Kurbas 10 p, Petrukonis 8 p, Doronin 6 p, Kriisa 5 p, Peciukevicius 4 p, Talts 2 p + 14 lp, Sutt 2 p

Audentese SG/Noortekoondis - Pärnu 62:100

Audentes: Tamm 11 p, Post 9 p, Jürjens 8 p, Raieste 7 p, Soodla 6 p + 10 lp, Pehka 5 p, Niits 4 p, Pajumets 3 p, Viilup 3 p, Kullamäe 3 p, Indermitte 3 p

Pärnu: Leppik 24 p (2p 7/7) + 8 lp + 6 vl, Tamsalu 20 p + 7 rs, Silavs 14 p, Vahter 12 p + 9 lp, Lindmets 11 p, Hämarsalu 7 p + 9 lp, Kuber 6 p, Andrei 4 p, Rutkauskas 2 p

Mängude käik:

 

Mängud on alanud!

 
 
 

Rocki algviisik: Sokk, Dorbek, Talts, Eichfuss, Kurbas

 
 
 

Rapla algviisik: Laane, Soo, Ezerskis, Fifolt, Keerles

 
 
 

Neli minutit mängitud ja Rock juhib Dorbeku tabava kaugviske järel 12:6

 
 
 

Rock kasvatab edu, Kurbase vabavisete ja Dorbeki kolmanda tabava kaugviske järel on see juba 20:6

 
 
 

Ezerskise kolmene lõpetab Rapla kolm minutit kestnud punktipõua, kuid Sokk vastab korviga ja seis on Rapla poolt vaadates 9:22

 
 
 

Keerlese vabavisked toovad Raplat lähemale, 13:22

 
 
 

Petrukonise pealtpaneku järel on Rapla kaotusseis minut enne esimese veerandaja lõppu 14:25

 
 
 

Soo lõpetab esimese veerandaja ühe tabava vabaviskega, kuid Rapla kaotusseis on 15:27

 
 
 

Pärnu juhib Audentese/Noortekoondise vastu esimese kümne minuti järel samuti kindlalt 29:13, väljakult kõik viis viset tabanud Silver Leppiku arvel on juba 13 punkti ehk täpselt sama palju kui tervel Audentese meeskonnal kokku.

 
 
 

Sander Saare toob oma esimesed punktid Rapla särgis, kuid Sokk vastab kolmesega ja seis on 19:33

 
 
 

Sokk ja Dorbek jätkavad kaugelt pommitamist - Tartu on kokku kolmese joone tagant teinud kaheksa viset, millest seitse on nende kahe tagamehe nimel ning neist omakorda kuus on tabanud. Seis on Rapla poolelt vaadates 25:41, avapoolaja lõpuni viis ja pool minutit.

 
 
 

Avapoolaeg läbi! Rapla ja Rocki mängus on esimese poolaja järel seis 28:51

 
 
 

Rock on tabanud suurepäraselt kaugviskeid - üheksast seitse. Rapla meeste seitsmest katsest on samal ajal tabanud vaid üks. Tartlaste edukaimad on esimese poolaja järel Gert Dorbek 15 ja Tanel Sokk 13 punktiga, Raplale on Rait Keerles toonud kaheksa ja Ernestas Ezerskis seitse punkti.

 
 
 

Audentese ja Pärnu mängu seis on poolajaks 25:52. Väljakult kõik kuus viset tabanud Silver Leppiku arvel on 15 ja Janis Vahteril 12 punkti, Audentese poolel viskasid nii Ron-Arnar Pehk kui ka Ivo-Van Tamm avapoolajaga viis punkti.

 
 
 

Rapla alustab teist poolaega kiire 7:0 spurdiga ja tartlased võtavad vaid 1.19 pärast veerandaja algust mõtlemisaja. Seis 35:51

 
 
 

Tartlased vastavad aga omakorda 9:2 minispurdiga, Kurbase kolmese järel on seis 37:60. Kolmanda veerandaja lõpuni viis minutit

 
 
 

Kolmas veerandaeg on lõppenud ja vahe püsib stabiilselt paarikümne punkti ringis, seis on kodumeeskonna Rapla poolt vaadatuna 48:65

 
 
 

Pärnu juhib kolmanda veerandaja järel Audentese vastu 83:43, Silver Leppiku arvel on 19 punkti

 
 
 

Viis minutit mängu lõpuni, Tartu eduseis on ikka 20-punktiline

 
 
 

Dorbeku viies tabav kaugvise teeb kaks minutit enne lõppu seisuks 61:82

 
 
 

Mäng läbi, Tartu võidab 87:64!

 
 
 

Pärnu alistab Audentese SG/Noortekoondise lõpuks seisuga 100:62

 
 

Enne mänge:

10. oktoobril kohtusid Rapla ja Rock Tartus ning siis võitis Rapla esmakordselt klubi ajaloos TÜ/Rocki. Erinevatel põhjustel jäävad laupäeval Raplal eemale Martin Paasoja ja Kristers Zeidaks, seevastu on võimalik, et väljakule jookseb meeskonna värskeim täiendus Sander Saare. Samuti on viimastes mängudes head minekut näidanud vahepeal vigastuse küüsis olnud Rait Keerles, mänguvormi on taastamas ka Ernestas Ezerskis, vahendab basket.ee.

Tartu Ülikool/Rock on pärast künklikku hooaja algust saanud 4 võitu järjest, neist kaks FIBA EuroChallenge sarjas, kodus võideti Sofia Lukoil Akademikut 71:59 ning viimati Ungaris 79:72 Körmendit. 

Audentese SG/Noortekoondises teevad kaasa vaid Audentese spordigümnaasiumi õpilased, kuid nimekirjast leiab korvpallisõpradele tuttavaid nimesid nagu Pehka ja Kullamäe. Rivistusse kuulub ka meistriliigas kogemusega KK HITO kasvandik Siim-Markus Post ning mitu aastat Hispaanias noorteakadeemias viibinud KK Viimsi kasvandik Karl Robin Jürjens. 

KK Pärnul on meistriliiga tabelis 4 võitu ja 3 kaotust, kuid kõik neli võitu on tulnud kodusaalis. KK Pärnu edukaim punktitooja on seni olnud leedulane Ronaldas Rutkauskas, kes on visanud keskmiselt 15,3 punkti mängu kohta ning võtnud maha 8,7 lauapalli. 

Audentese SG/Noortekoondis kaotas teisipäeval TTÜ KK-le 62:96. KK Pärnu sai kolmapäeval Balti liiga mängus võõrsil Riia Baronsilt valusa 78:81 kaotuse, kui Kristaps Valters tabas 2 sekundit enne lõpusireeni kolmese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles