Surve kasvab: Bundesliga juht toetab jalgpalli MMi boikoteerimist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM ilma Euroopa koondisteta - võib see tõesti tõeks saada? Pildil valitsev maailmameister Saksamaa.
Jalgpalli MM ilma Euroopa koondisteta - võib see tõesti tõeks saada? Pildil valitsev maailmameister Saksamaa. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliiga Bundesliga tegevjuht Christian Seifert lausus Süddeutsche Zeitungile, et toetab vastavalt Venemaal ja Kataris toimuvate 2018. ja 2022. aasta MM-finaalturniiride boikoteerimist.

«Boikott oleks kõige tõhusam vahend. Saksamaa tunneb, et see FIFA ei esinda enam meie huvisid – me ei tunne end enam nende liikmena,» ründas Seifert teravate sõnadega Rahvusvahelist Jalgpalli Liitu. «Seitsekümmend viis protsenti MMil mängivatest meestest mängib klubijalgpalli Euroopas ja kui Euroopa ütleb, et me enam ei osale, muudab see kõike,» lisas ta. «Jah, muidugi võib FIFA Saksamaa, Inglismaa, Itaalia ja Hispaania järgmiselt kolmelt MM-turniirilt välja visata, aga sellest oleks ükskõik. Sest niisugusel juhul poleks enam MM-turniiri.»

Seifert kinnitas aga, et boikott toimiks vaid siis, kui Euroopa oleks selles osas ühtne. «Ja ma kahtlen väga, et nii läheb,» märkis ta.

Lõppeva nädalal kutsus Euroopa riike boikotile ka Inglismaa jalgpalliliidu endine president David Bernstein. «Kohati meenutab FIFAs toimuv mulle Nõukogude Liitu. Keegi ei ava suud, ja kui mõni avabki, tehakse ta tümaks. Katari korraldajaks valimine oli spordiajaloo üks naeruväärsemaid otsuseid. Sama hästi oleksime võinud MMi keset talve Islandil korraldada. See otsus meenutab mulle Alice’it imedemaal,» sõnas Bernstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles