Reegleid rikkunud Red Bullid tõsteti Abu Dhabis stardirivi lõppu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli vormel
Red Bulli vormel Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonda süüdistati hooaja viimasel etapil Abu Dhabis pettusekatses ning kontrolli tulemusel tõstetigi nii Daniel Ricciardo kui ka Sebastian Vettel homse stardirivi lõppu.

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) tehniline delegaat Jo Bauer käskis pärast tänast kvalifikatsiooni saata nii Daniel Ricciardo kui ka Sebastian Vetteli autod täiendavasse tehnilisse kontrolli ning kutsus Red Bulli esindaja vaibale, kuna tema hinnangul ei vastu kummagi auto esitiib nõuetele. Baueri väitel kasutas Red Bull esitiiva juures aerodünaamilise seurvejõu all painduvaid otsaplaate, mis on aga keelatud.

Sama süüdistust on Red Bulli suunas viimastel hooaegadel varemgi teele saadetud, kuid kunagi pole tehnokontroll tuvastanud, et autode esitiivad tõesti reeglitevastased oleks. Seekord karistati aga võistkonda sellega, et mõlemad sõitjad tõsteti stardirivi lõppu. Algselt sõitis Ricciardo Abu Dhabis välja viienda ja Vettel kuuenda stardikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles