Messi purustas võidumängus veenvalt 59 aastat püsinud rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskonnakaaslased õnnitlevad Hispaania kõrgliiga kõigi aegade väravarekordi püstitanud Lionel Messit.
Meeskonnakaaslased õnnitlevad Hispaania kõrgliiga kõigi aegade väravarekordi püstitanud Lionel Messit. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Hispaania meistriliigas said võidu kõik kolm tiitlipretendenti, eriliseks kujunes õhtu aga järjekordse tähise ületanud Lionel Messi jaoks.

Messi lõi Barcelona 5:1 võidumängus Sevilla üle kübaratriki, ületades ühtlasi Hispaania kõrgliiga kõigi aegade väravaterekordi. Argentiinlase esimene tabamus, mis sündis karistuslöögist, aitas tal jõuda samale pulgale Bilbao Athleticu ründaja Telmo Zarraga. Zarra püstitas rekordi 59 aastat tagasi, kui lõi 15 hooaja jooksul koduklubi eest kõrgliigas 277 mänguga 251 väravat.

27-aastane Messi vajas uue rekordini jõudmiseks vaid õige pisut rohkem ehk 289 mängu, kui saatis 73. minutil väravasse Neymari söödu ja võttis rekordi sellega ainuisikuliselt enda nimele. Uuteks rekordinumbriteks on pärast tänast aga 253 väravat, sest paar minutit hiljem vormistas Messi taas koostöös Neymariga kübaratriki ning ühtlasi lõppskoori. Barcelona ülejäänud väravad lõid Neymar ja Ivan Rakitic ning ka Sevilla tabamus läks Barcelona mängija nimele, kui õnnetu omavärava sai kirja Jordi Alba.

Tabeliliidrina jätkab siiski Madridi Real, kes oli võõrsil 4:0 parem Eibarist, tavapärased kaks väravat lõi Cristiano Ronaldo ning ühe lisasid James Rodriguez ja Karim Benzema. Tiitlikaitsja Madridi Atletico oli tänu Tiago, Antoine Griezmanni ja Diego Godini väravatele kodus 3:1 parem Malagast.

Realil on tabelis 12 vooru järel kirjas 30, Barcelonal 28 ja Atleticol 26 punkti. Viimastest võib veel mööduda Valencia, kes mängib oma 12. vooru mängu tabeli eelviimase meeskonna Levantega homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles