Pika distantsi sisesõudmise meistriteks krooniti Endrekson ja Pajusalu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu
Kaisa Pajusalu Foto: Fred Killing

Laupäeval, 22. novembril avati ajaloos esmakordselt toimunud pika distantsi sisesõudmise riigi meistrivõistlustega talvine hooaeg. Ajaloolisteks esimesteks meistriteks krooniti Kaisa Pajusalu ja Tõnu Endrekson.

EMT nime kandev sarivõistlus koosneb neljast etapist ning tavapäraselt pannakse esimesel osavõistlusel võimed proovile 6000 meetril, vahendab Eesti Sõudeliit.

Naiste klassis üllatustulemusi ei sündinud ning meistrikulla ajaga 21.31,3 viis Pärnusse, sõudekeskus Kalevisse, Kaisa Pajusalu.

Küll võis eeldada, et võitja noor paariline tänavusest hooajast paarisaeu kahepaadil - tartlanna Marliis Reinkort – hakkab südikamalt vastu, kuid nii ei läinud. Hõbedale tulnud SAK Tartu atleet kaotas kogenud Pajusalule tugevalt üle minuti, saades tulemuseks 22.41,4. Pronksmedaliga pärjati 22.43,7-ga finišeerunud kunagi riigi sõudmise paremikku kuulunud Tiina Kapten, kes esindab Sõudespinning.ee võistkonda.

Meeste läbi aegade esimeseks meistriks krooniti ka jõuproovi eel kindla favoriidina nähtud pärnakas Tõnu Endrekson, kes lõpetas ajaga 18.51,7. Tugeva tulemuse - 19.00,2 - sõudis hõbedat väärinud Allar Raja ning kolmandada 19.28,3-ga lõpetas võitja klubikaaslane Pärnu Sõudeklubist – Andrei Jämsä.

Võistluste valguses väärib eraldi märkimist ka fakt, et 2013. aastal loodud ning sõudeliidu liikmeks astunud Aidu Spordiklubi võitis oma tegutsemisaja esimese meistrimedali. Sellega sai hakkama tüdrukute A-vanuserühmas kolmandaks platseerunud Helen Kont.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles