Hokidokumentaalile järgnevas vestlusringis osalevad Enden, Sildre ja Petersoo

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Enden Eesti koondise peatreenerina.
Heino Enden Eesti koondise peatreenerina. Foto: Toomas Huik

Täna õhtul Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) spordifilmide eriprogrammis linastuvat dokumentaalfilmi  legendaarsest Nõukogude Liidu jäähokikoondisest saadab vestlusring, milles osalevad Nõukogude Liidu korvpallikoondisega maailmameistriks tulnud Heino Enden, jäähokimängija ja treener Olle Sildre ning jäähoki asjatundja Indrek Petersoo.

Tänavu üks enam tähelepanu äratanud, emotsionaalsem ja põnevam dokumentaalfilm «Punaarmee» räägib Punaarmee hokimeeskonnast kapteni Slava Fetisovi silme läbi. Mehest, kes hakkas esimesena vastu võimsale süsteemile ja sillutas Venemaa tulevastele spordipõlvkondadele (ja mitte ainult neile) teed muutuste ajajärku.

Spordifilmide linastumist PÖFFil toetab Eesti Olümpiakomitee. Kokku tuuakse festivali raames kinolinale 12 spordifilmi, millest pooled kuuluvad PÖFFi põhiprogrammi ja pooled noorte- ja lastefilmide festivali Just Film kavva. Veel toimuvad vestlusringid 25. novembri «Maantee», 27. novembri «Fair Play» ning 29. novembri «Foxcatcheri» järel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles