Karol Mets pälvis EOK stipendiumi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets (paremal)
Karol Mets (paremal) Foto: Brit Maria Tael

Eile Estonia kontserdisaalis toimunud Jalgpalligalal 2014 andis Eesti Olümpiakomitee (EOK) täitevkomitee liige Jaak Salumets jalgpallur Karol Metsale üle EOK järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda» stipendiumi.

Viljandist pärit 21-aastane FC Flora kaitsemängija Karol Mets debüteeris Eesti A-koondises eelmise aasta novembris toimunud sõpruskohtumises Liechtensteiniga. Tänaseks on Mets Eesti koondise eest väljakule jooksnud 14 mängus. FC Flora koosseisus on ta 2011. aastal tulnud Eesti meistriks ja karikavõitjaks ning 2011. ja 2012. aastal Eesti superkarika võitjaks.

Andekate ja töökate noorte toetamine ning neile arenguvõimaluste loomine on EOK presidendi Neinar Seli üks prioriteetidest. «Sellise tunnustusega anname noortele sportlastele signaali, et nad on meie jaoks tähtsad, et me märkame ja toetame neid püüdlustes oma unistuste poole,» ütles Seli.

EOK järelkasvuprojekti tänavune koosseis pandi kokku 1991-1994 sündinud sportlastest, kes on võistelnud täiskasvanute tiitlivõistlustel. 2000-eurosed stipendiumid anti välja järgnevalt: kaheksa suveolümpiaalade, neli taliolümpiaalade, ning kuus mitteolümpiaalade sportlastele, lisaks kahele noorele ja ühele väga noorele talendile ning kaitseväe sportlasele ja üliõpilassportlasele. 1000-eurosed stipendiumid antakse kuuele pallimänguala sportlasele ning üks 4000-eurone stipendium pallimänguvõistkonnale. Samuti anti välja Eesti Rahva stipendium, mille saaja otsustab aasta spordihetke konkursi võitnud spordialaliit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles