Ilus žest: Hispaania tippklubi tõttas appi tänavale tõstetud vanaprouale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rayo Vallecano fännid
Rayo Vallecano fännid Foto: SCANPIX

Hispaania kõrgliigas mängiva Rayo Vallecano jalgpalliklubi peatreener Paco Jemez teatas, et klubi on otsustanud aidata 85-aastast vanaprouat Carmen Martinez Ayusot, kes oma kodust välja tõsteti.

Naine pani 2010. aastal allkirja paberile, mille alusel pank laenas tema pojale 40 000 eurot. Seejärel kaotas poeg aga töökoha ning ei suutnud enam laenu tagasi maksta. Seejärel võttis pank laenu katteks endale Carmeni korteri, kus naine oli elanud viimased 50 aastat.

«Halvim asi, mis perekonnaga juhtuda saab, on see, kui nad kaotavad oma kodu,» teatas peatreener Jemez. «Naine elas seal 50 aastat ning kaotas kodu austusväärse teo tõttu – ta aitas oma poega. Ilmselt oleks me kõik selles olukorras sama teinud.»

Jemez teatas, et nii Rayo mängijad, treenerid kui ka muud taustajõud teevad koostööd, et Carmenit aidata. Kusjuures abi lubatakse anda naise elupäevade lõpuni. Esimese asjana proovitakse talle uus korralik elupaik otsida. 85-aastane Carmen elab Madridis just Rayo jalgpalliklubi vahetus läheduses ning seetõttu otsustas klubi oma kogukonnale head eeskuju näidata. «Carmen ja tema perekond ei pea enam muretsema, kuna teeme kõik, mis meie võimuses on,» jätkas Jemez.

Carmen ise oli klubi teo järel loomulikult liigutatud. «Tuhat tänu ning jumal õnnistagu neid. See on ilus žest, mida keegi ei palunud neil teha. Viva el Rayo!» hõiskas ta. «Kui ma peaks teda nägema (Paco Jemezit), siis annan talle 40 suudlust.» Carmeni perekond on alati Rayo meeskonda toetanud ning teevad seda ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles