Edu otsiv Ferrari vahetab järjekordselt võistkonna juhti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari uus tiimipealik Maurizio Arrivabene.
Ferrari uus tiimipealik Maurizio Arrivabene. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 võistkond teatas, et pisut üle poole aasta ametis olnud Marco Mattiacci asemel võtab tuleval hooajal võistkonna juhtimise üle Maurizio Arrivabene.

Arrivabene viibis juba nädalavahetusel peetud Abu Dhabi etapil ning on Ferrariga olnud kaudselt seotud mitu aastat, sest tegutses seni tubakafirma Philip Morrise juhtkonnas. Marlboro omanduses olev Philip Morris on Ferrari pikaajaline sponsor ning Arrivabene on alates 2010. aastast olnud vormel-1 sarja vastavas komisjonis kõigi võistkondade sponsorite esindaja.

Mattiacci asus Ferrari tiimipealiku ametisse alles tänavu aprillis, kuid ei suutnud meeskonda märkimisväärselt paremate tulemusteni aidata. Ferrari lõpetas tootjate arvestuses neljanda kohaga, sõitjate tabelis oli Fernando Alonso kuues ja Kimi Räikkönen alles kaheteistkümnes. Poodiumil jõudis Alonso vaid kahel korral, Räikköneni parimateks tulemusteks jäid neljas koht Belgias ja kuues koht Ungaris. Rohkem soomlane esikuuikusse ei mahtunud. Uuel hooajal jätakb ta siiski Ferraris, tema tiimikaaslaseks saab neljakordne maailmameister Sebastian Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles