Väravamasin Ronaldo on parem kui kolmveerand Euroopa tippklubidest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: SCANPIX

Suurepärases hoos olev Cristiano Ronaldo on sel hooajal Hispaania kõrgliigas löönud juba 20 väravat ning edestab sellega 75% Euroopa tippliigade klubidest.

Kaheteist vooru järel on Ronaldo Hispaania liigas vähemalt ühe tabamuse kirja saanud kõikides mängudes ning kui portugallane peaks samas vaimus jätkama, purustab ta hooaja lõpuks kindlalt seni Lionel Messile kuuluva rekordi - argentiinlane sai hooajal 2011/12 kirja 50 liigaväravat. Ronaldo liigub praeguse tempoga 63 värava kursil.

Ühtlasi on portugallane olnud teravam kui enamik Euroopa tippklubisid - ta on seni löönud üksinda rohkem väravaid kui näiteks Manchester United, Liverpool või Tottenham. Jättes kõrvale Ronaldo enda koduklubi Madridi Reali, on Eurospordi andmetel Euroopa viide tippliigasse kuuluvast 97 klubist vaid 18 suutnud lüüa Ronaldost rohkem väravaid.

Hispaania:

Lisaks Realile (46 väravat) on Ronaldost rohkem väravaid löönud vaid Barcelona (30), Valencia (24) ja tiitlikaitsja Madridi Atletico (23).

Inglismaa:

Tabelijuhil Chelseal on kirjas 30 väravat, järgnevad Manchester City 24, hooaja senine suurüllataja Southampton 23 ja Everton 22 väravaga. Arsenalil ja West Ham Unitedil on kirjas 20 väravat nagu Ronaldolgi.

Saksamaa:

Ainus 18 meeskonnaga tippliiga saab kiidelda vaid kahe meeskonnaga, kes on 20 värava piiri ületanud - nendeks on liider Müncheni Bayern 31 ja Wolfsburg 28 väravaga. Täpselt 20 väravat on löönud Frankfurdi Eintracht ja Leverkuseni Bayer.

Itaalia:

Ronaldost rohkem väravaid on hetkeseisuga kirjas viiel meeskonnal - tabelijuhil Juventusel (28), Napolil (23) ning AS Romal, Laziol ja Milanil (kõigil 21). Tabelis alles 16. kohal olev Cagliari on löönud 20 väravat.

Prantsusmaa:

Arvestades, et prantslased on pidanud juba 14 liigavooru, jääb Ronaldost veidi üllatuslikult ettepoole siiski vaid neli meeskonda. Liider Marseille Olympique on löönud vastaste võrku 30 palli, PSG 28, Lyon 27 ja Bordeaux 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles