McLaren testib Abu Dhabis kahel päeval uut Honda mootorit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Magnussen Singapuri vormel-1 etapil.
Kevin Magnussen Singapuri vormel-1 etapil. Foto: SCANPIX

Järgmisel hooajal vormel-1 sarjas Honda mootoritega kihutav McLareni võistkond katsetab uut jõuallikat juba homme-ülehomme Abu Dhabis Yas Marina ringrajal toimuval testisõidul.

Mõlemal päeval on McLareni roolis noor tulevikulootus Stoffel Vandoorne, sellal kui tiim pole veel ametlikult otsustanud, kes nende ridades 2015. aastal sõidavad. Üheks sõitjaks saab ülisuure tõenäosusega Ferrarist lahkunud Fernando Alonso, teiseks aga Jenson Button või Kevin Magnussen. Tiimi võidusõidudirektor Eric Boullier ei näinud selles probleemi, et teste teeb sel tasemel kogenematu mees.

«Kui esimest korda uut mootorit katsetada, siis uskuge mind – see on väga igav töö. Ega me ei teagi, kui mitu ringi me üldse sõita saame. Loodetavasti võimalikult palju, aga arvata on, et mitte just üleliia,» sõnas Boullier Autospordile. Korra on McLaren saanud Honda mootoriga varustatud auto juba rajale saata, kuid see juhtus hiljuti Silverstone'is peetud reklaampäeval, kus on lubatud läbida vaid 100 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles