Eestlanna võitis Põhjamaade ratsutamise meistrivõistlustel hõbemedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Poltimäe hobusel Colibri.
Marit Poltimäe hobusel Colibri. Foto: Külli Tedre

Marit Poltimäe tõi ratsutamise kolmevõistluse Põhjamaade meistrivõistlustelt koju noorte vanuseklassi hõbemedali ning üldarvestuse kolmanda koha. Tegemist on lähiajaloo parima saavutusega Eesti kolmevõistluses.

Soomes Keraval peetud võistlustel võtsid omavahel mõõtu nii noorte kui ka seenioride klassi sportlased. Parima eestlasena võitis 20-aastane Poltimäe hobusel Colibri noorte klassis hõbemedali, jäädes esikoha võitnud taanlasele Katja Bergile alla vaid 0,4 punktiga.

Poltimäe treeneri Raul Kauna sõnul lahutas Poltimäed esikohast vaid üks takistussõidu voorus alla tulnud takistus. «Maritil õnnestusid kõik alad väga hästi ning kui oleks olemata olnud see üks õnnetu takistus, oleks tal praegu kaelas kuldmedal,» kommenteeris Kauna. «Sellest hoolimata on tegemist ajaloolise sündmusega, mis näitab, et Eesti kolmevõistlus on järjest paremal tasemel – oma lähiriikide sportlasetele astume juba tugevalt kandadele.»

Kolmevõistlus on ametlik olümpiaala, mis koosneb kolmest samal hobusel sõidetavast üksikalast: koolisõidust, krossist ja takistussõidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles