Alkoholiprobleemi tunnistav Värnik soovib ravile minna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus ei pööranud odaviske eksmaailmameistri Andrus Värniku tingimisi vanglakaristust täitmisele, ehkki Värnik rikkus alkoholi tarvitades kontrollnõudeid. Täna avaldas Värnik soovi minna ravile ja ennast parandada ning lõpliku otsuse endise spordimehe tuleviku kohta avaldab kohus 2. detsembril.

Möödunud korral ilmus Värnik kohtusaali purjus peaga ning vabandas seetõttu täna kohtuniku ees. «Ma väga vabandan eelmise korra eest ja tunnistan, et mul on alkoholiga probleeme. Tean, et olen vigu teinud ja püüan ravi saada,» rääkis Värnik kohtus. «Proovin taas järje peale saada.»

Muuhulgas rääkis Värnik kohtunikule, et tööd tal veel ei ole, kuid läbirääkimised potentsiaalse tööandjaga käivad. «Kavatsen end parandada. Pöördun psühhiaatri poole ja loodan ravi saada. Olen teinud vigu ja vaevlen pikaajalise depressiooni käes. Kunagi olid head ajad...» rääkis endine odaviske maailmameister.

Tänase istungi ajal hoidis Värniku kätt blond kaaslanna, kelle käevangus endine maailmameister ka kohtusaalist lahkus.

Naistuttava kallal vägivallatsemise eest Harju maakohtult tingimisi vangistuse saanud, kuid seejärel purjutamisega kontrollnõuete vastu patustanud Värnik tuli 19. novembril kohtusse oma karistuse täitmisele pööramise arutelule alkoholijoobes. Kohtunikule ei jäänud märkamata, et Värnikul olid juures alkoholi tarvitamisele viidanud lõhnad.

Kui kohtunik endiselt tippsportlaselt päris, kas ta on alkoholi joonud, tunnistas Värnik, et tegi seda eelmisel päeval. Seepeale kutsus kohus kohale politseinikud, kes mõõtsid Värnikul joobeks 0,96 milligrammi liitri väljahingatava õhu kohta.

Samaaegselt teatas Värnik, et soovib endale kaitsjat. Selle määras talle tänaseks istungiks kohus.

Augustis Värniku süüaasja kinniste uste taga arutanud Harju maakohus mõistis ta süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises ja karistas teda kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Kohus otsustas toona, et vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Kuna kohus arutas kriminaalasja kannatanu eraelu kaitseks kinnisel istungil, polnud süüdistuse täpsemat sisu võimalik avaldada. Eelmise aasta augustis sattus Värnik meedia tähelepanu alla, kui ta tungis Kuldnoka tänaval asuvas korteris kallale ühele naisele ja sündmuskohale kutsuti seejärel ka politsei.

Värnik pidi katseajal lisakohustustena osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohtinud tarvitada alkoholi ja narkootikume. Eelmisel kolmapäeval oligi Värnik taas Harju maakohtu ees karistuse täitmisele pööramiseks. See tähendab, et ta rikkus kontrollnõudeid, kusjuures Värnik on menetlejale ka ise tunnistanud, et tarvitas katseajal alkoholi.

Andrus Värnik tuli 2005. aastal odaviskes maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles