Ülejärgmine Prantsusmaa velotuur algab ebaharilikul moel Prantsusmaalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France'i trass läbis Manche'i ka 2013. aastal. Pildil Tony Martin individuaalse temposõidu etapil.
Tour de France'i trass läbis Manche'i ka 2013. aastal. Pildil Tony Martin individuaalse temposõidu etapil. Foto: SCANPIX

Tour de France'i korraldava ettavõtte ASO esindaja teatas, et 2016. aasta jõuproov algab Manche'i linnas, vahendab Spordipartner.ee.

Tegemist on Loode-Prantsusmaal Alam-Normandia piirkonnas oleva omavalitsusega, mis on maailmakuulus Euroopa mandri ja Suurbritannia saare vahel oleva La Manche'i väina poolest. Kümne aasta eest avati väina all Eurotunnel.

See on esimene kord, kui maailma suurim rattavõistlus poole miljoni elanikuga Manche'is algab. Tänavune Tour algas Inglismaal Yorkshire'is ja järgmisel aastal antakse avapauk Hollandis Utrechtis.

Kui lugeda hulka ka 2015. aasta tuur, on Tour de France üheksa aasta jooksul Prantsusmaa pinnalt alguse saanud vaid kolmel korral. 2007. aastal starditi Londonist, kaks aastat hiljem Monacost, 2010. aastal Rotterdamist ja 2012. aastal Belgiast Liege'ist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles