Schumacheri koduravi läheb maksma meeletu summa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Eelmise aasta lõpus suusamäel kukkunud, seejärel kuus kuud kunstlikus koomas hoitud ja praegu kodusel ravil viibiva vormel-1 sarja seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri ravikulud on Iltalehti hinnangul astronoomilised.

Schumacheri eest hoolitseb 15 inimest, kellele makstakse nädalas kokku hinnanguliselt 126 000 eurot. Schumacher on nüüd kodus viibinud 11 nädalat, mis teeb kogusummaks ligi 1,4 miljonit eurot. Aastase hooldamise korral on summa seega umbes kuus ja pool miljonit eurot.

Lisaks ehitati Schumacheri Gladis asuvasse koju täisvarustuses haiglaruumid, mille rajamine läks maksma 12 miljonit eurot. Vähemalt praegu rahamure Schumacheri peret siiski ei vaeva, sest Forbes hindab sakslase varanduse väärtuseks 640 miljonit eurot. Tema naine Corinna on juba müüki pannud pere isikliku eralennuki, kuna selle järele pole pärast Schumacheri vormel-1 sarjast lahkumist enam lihtsalt vajadust. Lennuki eest küsitakse 20 miljonit eurot, Norras asuva villa eest aga 2,7 miljonit eurot.

Schumacherit raviv arst rääkis hiljuti ajakirjandusele, et sakslasel seisund küll paraneb pidevalt, ent siiski väga aeglaselt ning täieliku taastumiseni jõudmine võtab kindlasti aastaid. Hiljuti Schumacherit külastanud endise vormelisõitja Philippe Streiffi sõnul liigub sakslane ratastoolis ja on halvatud, ta ei räägi ja tal on raskusi mäluga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles