Poksilegend Muhammad Ali tervise kohta jagati häid sõnumeid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhammad Ali
Muhammad Ali Foto: Reuters

Parkinsoni tõve alla kannatava poksilegendi Muhammad Ali tütred Maryum ja Hana rääkisid oma isa tervisest ja kinnitasid, et seis pole nii halb, kui viimasel ajal spordimeedias väidetud on.

Viimati kommenteeris endise USA raskekaalu poksija ja kolmekordse maailmameistri tervist Ali noorem vend Rahman, kes väitis, et Ali tervis on nii halb, et ta ei suuda isegi rääkida. Poksilegendi tütred Maryum ja Hana lükkasid jutud nii kehvast olukorrast aga ümber.

«Suurem osa selliseid jutte pärineb inimestelt, kes ei mõista Parkinsoni tõve,» rääkis Mayrum BBC-le oma isast, kellel diagnoositi haigus juba 1984. aastal. «Ta ei ole kunagi olnud oma surivoodil. Tal on Parkinsoni haigus, tal on see olnud 30 aastat ja see on degeneratiivne haigus, aga tal läheb siiski hästi ja kui Parkinson kõrvale jätta, on ta terve. Ta naudib elu ja on selge peaga - ta ei ole dementne ega kannata Alzheimeri haiguse käes, ta saab aru, kes on kes,» lisas Mayrum.

Ali teise tütre Hana sõnul naudib poksilegend endiselt seda, et talle tähelepanu pööratakse «Talle meeldib, kui temast räägitakse. Ta arvab, et see on naljakas,» rääkis Hana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles