Suurbritannia esitas FIFA-le karmi nõudmise

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Suurbritannia parlamendisaadik ja kultuuriminister Sajid Javid teatas Rahvusvahelisele jalgpalliliidule (FIFA), et nad tahavad seni saladuses hoitud niinimetatud Garcia raporti täielikku avaldamist.

USA advokaat ja FIFA eetikakomisjoni juht Michael Garcia on nimelt koostanud 430-lehelise dokumendi selle kohta, kuidas said 2018. ja 2022. aasta jalgpalli MMi korraldajaõigused just Venemaa ja Katar. FIFA on seni hoidnud raporti sisu ja uurimise tulemusi saladuskatte all, aga Suurbritannia valitsus on nüüd nõudnud, et ka ülejäänud maailm saaks tutvuda Garcia poolt leituga.

«Kui FIFA ei avalda raportit täismahus, siis ei kahjusta nad mitte ainult oma usaldusväärsust, vaid teevad rohkelt kahju ka jalgpalli kui spordiala mainele,» väitis FIFA presidendile Sepp Blatterile saadetud kirjas Briti valitsuse kultuuri-, meedia- ja spordiminister Sajid Javid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles