Endine F1 sarja arst: statistiliselt on Bianchi olukord kohutav

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sarja arst Gary Hartstein kommenteeris oktoobri alguses raske avarii teinud Jules Bianchi olukorda ning leidis, et kuigi statistiliselt on prantslase võimalused tervenemiseks kohutavad, on tal siiski lootust.

Bianchi perekond andis eelmisel nädalal teada, et Jaapanis Suzuka ringrajal rajatraktorile otsa sõitnud ja raske ajutrauma saanud Bianchi on suudetud koomast välja tuua ning tema tervis on nii stabiilne, et ta viidi Jaapanist Prantsusmaale.

Kuigi endine F1 sarja arst Hartstein ei tegele Bianchi raviga, jälgib ta hoolikalt kõike vormel-1 sarjas toimuvat ja sealjuures ka Marussia sõitja käekäiku. Oma blogis kirjutas Hartstein eile, et viimased uudised Bianchi tervisest on head. «On väga hea uudis, et Jules hingab iseseisvalt,» vihjas Hartstein Bianchi perekonna avaldusele, et võidusõitja suudeti hingamisaparaadist eemaldada ja Euroopasse lennutada.

«Uudised pole niivõrd head isegi mitte prognooside seisukohalt, vaid pigem seetõttu, et see on üks võimalus vähem selleks, et tal oleks võimalik saada mõni eluohtlik nakkus,» lisas Hartstein.

Samas rõhutas endine F1 arst, et heade uudiste valguses ei saa jätta mainimata, et Bianchi olukord on endiselt tõsine, kuid tuleks loota siiski parimat. «Kuigi statistiliselt on olukord päris kohutav, siis statistika on lihtsalt numbrid. Ootame ja vaataame, toetame Bianchide perekonda nii palju, kui saame, ja loodame jätkuvalt, et olukord läheb paremaks,» lisas Hartstein.

"Knowing that Jules is breathing on his own is also very good news," Hartstein writes in his most recent post. "Not so much prognostically; rather because it’s one less open door to potentially life-threatening infections.

 

 

 

 

"The press release also says that the “medically induced coma” has been ended. Remember, ALL patients with severe head injury are anesthetised. This is to allow them to be ventilated by a respirator, and to better control many of the patient’s parameters during the first crucial days."

- See more at: http://autoweek.com/article/formula-one/former-formula-one-doctor-shares-insight-jules-bianchis-progress-move#sthash.kmqmasNr.dpuf
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles