Ott Tänak – kiirusest, psühholoogidest, eksimustest ja pingetest

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Suurbritannia rallil kihutamas.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Suurbritannia rallil kihutamas. Foto: Timo Anis

«Autoralli MM-etapil tegutsed kolm päeva maksimumi piiril, pidevalt tulevad ette uued olukorrad ja nendeks pole võimalik ette valmistada… sa pead hetkega tunnetama, kuidas toimida. Rajal pole ju turvaalasid, vaid sõidad puude vahel 200 km/h ja pead end seal koos autoga kuidagi ära mahutama – su oma elu on mängus.» Nii kirjeldab möödunud nädalal Fordi tehasemeeskonnaks oleva M-Spordi rallitiimiga lepingu sõlminud Ott Tänak autorallimaailma kõige teravamas tipus võistlemist.

Tänaku sõnul sõltub spordialal, kus tavamõistes treenimine on tipptasemel peaaegu võimatu, väga palju psühholoogiast ja mõtlemisest. Kõik on kinni peas, ütleb ta oma oimukohale koputades, ning lisab, et võistluse ajal kipub eelkõige väsima vaim, mitte füüsis.

«Rallisõit on väga keeruline spordiala – iga kurv, iga olukord on sõitja jaoks uus ning roolis olles pead olema nutikas ja saama aru, mis toimub,» selgitab Tänak. «Seepärast kutsutaksegi võidusõitu ainsaks munadega spordialaks, kus pead olema mees!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles