Xavi: Messi on nagu Raul – võitluslik elajas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendid vastamisi - Lionel Messi (paremal) ja Raul
Legendid vastamisi - Lionel Messi (paremal) ja Raul Foto: SCANPIX

«Ta on alati õigel ajal õiges kohas. Ta meenutab mulle oma ambitsioonidelt Rauli – nad mõlemad on võitluslikud elajad.» Selliste sõnadega püüdis Barcelona jalgpalliklubi poolkaitsja Xavi kirjeldada oma meeskonnakaaslast Lionel Messit, kellest sai Euroopa Meistrite liiga kõigi aegade suurim väravakütt. Varem jagas argentiinlane esikohta legendaarse Madridi Reali ründaja Rauliga.

Messi purustas rekordi elegantselt, lüües teisipäeval Nikosia Apoeli võrku kolm palli. Luis Suarez lisas omalt poolt ühe tabamuse ning Barcelona võttis võõralt väljakult kindla 4:0 võidu. Kokku on Messi Euroopa tugevaimas klubisarjas löönud 91 kohtumisega 74 väravat, keskmiselt 0,81 tabamust mängu kohta. Võrdluseks, Raul jõudis 71 väravani 142 mänguga.

«Raul oli kõigile suurepärane eeskuju ning Messi on üle võtnud tema suhtumise. Raul ei olnud kunagi endaga rahul ja tahtis alati rohkem,» jätkas Xavi oma mõttekäiku.

Messi sai praegu rekordi küll oma nimele, kuid tema suurim rivaal, Madridi Reali ründeäss Cristiano Ronaldo ei ole kaugustes. Eile hilisõhtul Baseli võrku võiduvärava löönud Ronaldo jõudis Rauliga ühele pulgale ning jagab nüüd kõigi aegade edetabelis teist kohta.. Ülejäänud tegevjalgpallurid jäävad Messist ja Ronaldost kaugele –  Didier Drogba ja Zlatan Ibrahimovic jagavad 43 tabamusega kümnendat tabelirida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles