Mart Poomi elulooraamat ilmub detsembri alguses

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poomi elulooraamatu esikaas
Mart Poomi elulooraamatu esikaas Foto: Film Distribution OÜ

5. detsembril jõuab müügile elulooraamat «Mart Poom. Minu lugu», mis toob avalikkuse ette Eesti kõigi aegade parima jalgpalluri sisemaailma ja unistused ning värvikad kirjeldused profispordi telgitagustest. Raamatu müügist saadava tulu annetab Mart Poom omanimelisele jalgpallikoolile.

Mart Poomi sõnul toetub raamat tema päevikule, kus ta kirjutas üdini ausalt oma unistustest noore sportlasena ning värvikast jalgpallurielust Inglismaa profiklubis. «Olen Indrek Schwedele väga tänulik, et ta aitas minu loo raamatuks vormida. Tunnen, et kui tänu meie raamatule innustub tervislikest eluviisidest ja jõuab spordi juurde rohkem lapsi, siis on minu loo jutustamine igati asja ette läinud,» ütles Poom.

Raamatu teise autori Indrek Schwede sõnul tekkis mõte Mart Poomist raamat kirjutada ligi viisteist aastat tagasi, kui valmisid esimesed intervjuud jalgpalluri lähedaste, sõprade ning kolleegide ja treeneritega. «Mardi lugu põhineb tema päevikul. Minu ülesanne oligi mitte ära rikkuda seda suurepärast materjali, millele Mart lisas omalt poolt tagantvaates juttu juurde,» sõnas Schwede. Lisaks küsitles ta raamatu tarbeks veerandsadat inimest, teiste seas rääkisid Eesti legendaarsest jalgpallurist Derby County legendaarne peatreener Jim Smith ning väravavahtide treener Eric Steele.

Raamatu lõpus on statistika, kus muuhulgas kirjas kõik Mart Poomi täiskasvanute klassis peetud mängud. «Niipalju kui võimalik, lugesin kokku ka publikut Mardi mängudel: tribüünidel vaatas Mart Poomi mänge ligi kaheksa miljonit piletiga pealtvaatajat,» lisas Schwede.

511-leheküljeline dokumentaaljutustus Mart Poomist jõuab Eesti raamatupoodidesse 5. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles