Eesti jalgpallikoondis kerkis maailma edetabelis viie koha võrra

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondis tõusis värskelt avaldatud FIFA edetabelis 83. kohale ehk parandas oma positsiooni viie rea võrra.

Esikümnes tegi tõusu Portugal, kes jagab nüüd koos Prantsusmaaga seitsmendat kohta. Tabelit juhib Saksamaa, kellele järgnevad Argentina, Kolumbia, Belgia, Holland ja Brasiilia. Esikümne lõpetavad Hispaania (+1 koht võrreldes eelmise tabeliga) ja Uruguay (-2).

Eesti EM-valikgrupikaaslastest on kõrgeimal positsioonil, 12. real, Šveits, kellele järgneb Inglismaa 13. kohal (+7). Sloveenia on 45. (-9), Leedu 95. (-3) ning San Marino 180. (+28) kohal. Viimase võimsas tõusus on suur osa mängida ka Eestil, kes San Marinoga EM-valikmängus ajaloolise 0:0 viigi tegi.

Eesti järgmine vastane, Katar, on edetabeli 98. (-10) meeskond. Eesti järgmine vastane kodus, Island, kellega koondis kohtub järgmise aasta 31. märtsil, on 33. (-5) kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles