Suurepärase EM-turniiri teinud curling'u-naiskond püüab pääsu MMile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti curlingunaiskond võitis EMil endiseid maailmameistreid ning sälitas koha A-grupis
Eesti curlingunaiskond võitis EMil endiseid maailmameistreid ning sälitas koha A-grupis Foto: Richard Gray

Eesti jääkeeglinaiskond kindlustas koha järgmiseks aastaks EMi A-divisjonis ja saab võimaluse mängida esimest korda Eesti curling'u ajaloos 2015. aasta MMi kohale.

Šveitsis toimuval curlingu EMil kindlustas Eesti naiskond ka järgmiseks aastaks koha A-grupis. Viimases alagrupimängus tuli Tšehhilt vastu võtta küll 6:7 kaotus, kuid kuna Saksamaa alistas ekstravoorus Läti samuti tulemusega 7:6, tähendas see seda, et Eesti sai kahe võiduga kaheksanda koha, Läti ühe võiduga üheksanda ja Tšehhi samuti ühe võiduga kümnenda koha. Läti ja Tšehhi langevad järgmiseks aastaks B-gruppi.  

Õnnelik Eesti naiskonna kapten Maile Mölder pärast mängu: «Esimene eesmärk sai täidetud, et A-gruppi pidama jäime. Teise eesmärgi nimel ehk pääsu eest MMile jõuda hakkame tööle. A-grupp on andnud parima võimaluse võistkonnana areneda, sest nii tugevate vastaste vastu saab mängida vaid EMil või MMil. Suurimaks kordaminekuks pean endise maailmameistri ja olümpiamedalisti Šotimaa alistamist. See näitas, et heal päeval võime mängida kõigiga. Tunnen, et võistkond on üheksa mängu jooksul teinud suure arengu ja ootan juba järgmisi mänge.»

Võistkonna treener Erkki Lill lisas: «Sisetunne ütles, et jääme A-gruppi pidama, mäng valitseva maailmameistri Šveitsiga andis suure koguse enesekindlust, et võime ka tugevaid riike võita, nagu Šotimaa võit ka näitas. Võistkond arenes mäng-mängult ja oluline, et oleme just mentaalselt valmis parimatega mängima.»

Eesti curling'u-naiskond alustab kahe võiduni mängitavat MMi kvalifikatsiooni reede õhtul (esimene mäng algab Eesti aja järgi kell 20:30). Teine mäng mängitakse laupäeval ja vajadusel kolmas mäng samal päeval. Vastaseks on B-grupi võitja, kelleks võib olla kas Norra, Itaalia, Ungari või Austria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles