Chelsea endine peatreener asus tööle Ghana koondise juhendajana

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avram Grant.
Avram Grant. Foto: PA Wire

Ghana jalgpallikoondise uueks peatreeneriks sai Avram Grant, kelle senistest ametitekohtadest tuntuim on Londoni Chelsea.

54-aastane Grant nimetati ametisse 2007. aasta septembris, kui Chelsea omanik Roman Abramovitš näitas ust senisele peatreenerile Jose Mourinhole. Grant viis Chelsea 2008. aastal Meistrite liiga finaali, kus kaotati siiski penaltiseeria järel Manchester Unitedile. Kolm päeva hiljem lõpetas Chelsea Granti lepingu.

Pärast seda on Grant olnud peatreener Portsmouthis ja West Ham Unitedis, ent mõlemal puhul piirdus tema töö ühe hooajaga. 2012. aastal juhendas ta Belgradi Partizani ja viis klubi viienda järjestikuse Serbia mesitritiitlini, kuid pani seejärel ise ameti maha.

Ghana koondise eelmine juhendaja Kwesi Appiah lahkus poolte kokkuleppel ametist pärast suvist MMi, kus Ghana ei pääsenud alagrupist edasi. Praeguseni juhendas koondis abitreener Maxwell Konadu, kelle käe all võitis Ghana Aafrika Rahvuste karika valikturniiril oma alagrupi ning jõudis finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles