Lootuste või lootusetu suusatalv?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Liis Treimann

Täna stardivad Kuusamos Põhja suusaalade MK-etapid ja nagu viimastel aastatel ikka, ei käi eestlastest rääkides jutt poodiumikohtadest, vaid sellest, kas ehk kangastub hägunegi märk pisut helgemast tulevikust või möödub talv taas vabanduste ja selgituste tähe all, miks läks nii ja mitte naa.

Läinud suusahooaeg oli pehmelt öeldes õnnetu. Ainsana sähvatas suusahüppaja Kaarel Nurmsalu 6. kohaga Oslo MK-l, kuid otsustas seepeale tippspordiga lõpparve teha. Taandarenenud murdmaasuusatajate parimaks Sotši olümpial jäi Aivar Rehemaa väljasõidetud 40. koht ja see ei kannata kriitikat. Noored kahevõistlejad pidanuks arenema, kuid ei teinud seda mitte. Järelkasvu pole, kui vaadata juunioride MMi tulemusi. Kevadel sai selgeks, et seis on igal alal äärmiselt hapu.

Nüüd on uus algus ja äkki algab tõus? Siinkohal spikker sportlastele, milliste tulemusteni nad MK-sarjas võiksid jõuda – kesisema konkurentsiga Faluni MMil peaksid tulemused olema viie kuni kümne koha võrra paremad –, et lootusekiir särama lööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles