Mait Patraili vastutus Kadettenis suurenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail.
Mait Patrail. Foto: Alexander Wagner

Eesti parim käsipallur Mait Patrail etendab Schaffhauseni Kadettenis senisest vastutusrikkamat rolli – tema üheks ülesandeks saab olema seitsme meetri karistusvisete realiseerimine.



Kadetteni peatreener Petr Hrachovec pidi vastutusrikka ülesande täitmiseks leidma uue mehe, sest Manuel Liniger siirdus parematele jahimaadele. Senistes kontrollmängudes on esimeseks viskajaks olnud tšehh Jan Filip, kuid kätt on saanud mitmel korral proovida ka Patrail.

«Kuna viskasin seitsmeid nii Põlva Servitis ja teen seda ka koondises, siis pole see ülesanne midagi uut,» lausus Patrail. «Linigeril on mitmekülgne viskearsenal. Mina proovin väravavahti pettes ja kavalust kasutades palli väravasse saata.»

Valitsev Šveitsi meister on pakkunud kontrollmängudes mitu ilusat võitu. Pühapäeva hilisõhtul kaotati Velenjes peetud turniiri finaalis kohalikule Gorenjele 30:34 (17:20). Eesti rahvusmeeskonna tagamängija arvele kogunes viis väravat.

Ettevalmistuse alguses koos Kadetteniga nädal aega 2000 meetri kõrgusel Arosas laagris olnud Patrail («Alguses oli pulss isegi kõndides 150–160 lööki minutis.») on üle saanud pettumusest, et üleminek Bundesliga klubisse TBV Lemgo sel suvel luhtus.

«Meeskond tundub olevat tugev ja heas vormis,» lisas 22-aastane Põlvast pärit sportlane. Kadetten avab hooaja 28. augustil, kui Šveitsi superkarika finaalis kohtutakse Gossaus Winterthuri Pfadiga. Riigi meistrivõistlused algavad 3. septembril.

Teises Šveitsi meeskonnas Kriens-Luzernis palliva väravavahi Marius Aleksejev tööandja sai turniiril Ilsenburgis viimase koha. Kriens kaotas Ystadi IFile (Rootsi) 32:37, Mel­sungeni MT-le (Saksamaa) 27:37 ja Drammeni HK-le (Norra) 30:31.

«Turniir ebaõnnestus. See on ka mõistetav, sest viis põhimeest on vigastustega väljas,» lausus Aleksejev, kes sai klubi teise väravavahi Roman Schelbertiga võrdselt mänguaega.

Janar Mägi koduklubi EHV Aue sai Güstrowis peetud Mecklenburg Cupil 3. koha. Esmalt alistati Hamburgi ASTV (Saksamaa) 37:19, kuid seejärel kaotati Göteborgile (Rootsi) 27:30. 3.-4. koha kohtumine Rostocki Emporiga lõppes 29:29 viigiga, kuid Aue võitis tänu seitsme meetri karistusvisetele. Eesti koondise tagamängija viskas kolmes kohtumises kokku 12 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles