Rekordeid püstitanud Eesti kiiruisutaja lõpetas seljavalu tõttu karjääri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Markus.
Mart Markus. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti rekorditeomanik kiiruisutamises Mart Markus lõpetas seljaprobleemide tõttu tipptasemele pürgimise. Uuest aastast hakkab ta Tallinnas vedama noorte kiiruisutajate treeninguid ja jätkab tööd Eesti koondise abitreenerina, kirjutab ERR Sport.

Parimat minekut on hooaja alguses näidanud 17-aastane Marten Liiv, kes ületas enda nimel olevad Eesti rekordid nii 500 kui 1500 meetris ja lõi üle 46 aastat Ants Antsonile kuulunud Eesti rekordi suures mitmevõitluses ehk viimase olümpiavõitja nimel püsinud Eesti rekordi. Pikkade distantside Eesti rekordimees, 24-aastane Mart Markus ise enam tipptasemele ei pürgi.

«Olen ise ka sel aastal päris palju laagrites käinud, aga seljavalu on jälle vaevama hakanud ja olen nüüd arstide vahel käinud, selgus, et on tegemist sünnipärase seljadefektiga ja öeldi, et suurt sportlast ei saa, aga harrastaja tasemel võin teha,» rääkis Markus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles