Eesti Jahtklubide Liit jagas aasta parimatele auhindu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta auhinda vastu võtmas.
Ingrid Puusta auhinda vastu võtmas. Foto: Hanna Odras

Eesti Jahtklubide Liit võttis eile õhtul Lennusadamas pidulikult kokku möödunud purjetamishooaja, autasustas Olümpia- ja Avamerepurjetamise Eesti karikasarjade ning Melges 24 klassi parimaid, jagas teenetemärke ning kuulutas välja Aasta Parimad kaheksas kategoorias.

Aasta Purjetajaks nimetati avamerepurjetamise ORC maailmameistrivõistlustel kulla võitnud jahtlaev Forte kapten Jaak Jõgi. Aasta Surfariks on naiste RS:X klassis Eestile 2016. aasta Rio de Janeiro Olümpiamängudele koha taganud Ingrid Puusta ning Aasta Treeneri tiitliga pärjati Puusta treenerit Matthew Rickardit.

Aasta Jääpurjetaja tiitel kuulub DN klassi Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali saavutanud Vaiko Vooremaale ning Aasta Võistkonna nimetust kannab ORC maailmameistritest jaht Forte meeskond. Aasta Üllataja auhinna pälvis noorteklassi Zoom8 Euroopa meister Jakob Haud ja Aasta Võistlusametnikuks nimetati EJL Olümpiapurjetamise Eesti karikasarja regattide peasekretär Krista Liiv. Aasta Tegu on tänavu Tallinna linna poolt korraldatavad Tallinna Merepäevad.

Olümpiapurjetamise Eesti Karika noorteklassides oli Optimist paadil hooaja parim Keith Luur, Zoom8 klassis Jakob Haud, Laser 4.7 paadil Mihkel Šesterikov, purjelaual Techno 293 aga alla 15 aastaste seas Rasmus Pertelson ja alla 17 aastaste hulgas Alfred Kalm ning RS:X 8.5 m2 klassis Rainer Kasekivi. Noorte ja juunioride kahepaadiklassides alistasid RS Feval kõik konkurendid Madis ja Martin Mik ning 29er’il Juuso ja Henri Roihu. Olümpiapaatidest sai Laser Radial klassis esikoha Anne-Mari Luik, Laser Standardil Karl-Martin Rammo ja Finnil Lauri Väinsalu. Katamaraanil F-18 läks võit Andres Laulile ja Ain Roosmale. Formula purjelaual oli parim John Kaju ning lohelauaklassis Formula Kite Madis Kallas. Karikasarja tulemuste põhjal autasustati parima klubina Rein Ottosoni Purjespordikooli.

Avamerepurjetamise Eesti Karika ORC grupis teenis esikoha välja jaht Forte meeskond Jaak Jõgi juhtimisel, ORC GPH 700+ grupis Andres Haaveli tiim Kadril ning ESTLYS grupis Andres Kõndi roolitav Frida meeskond. Folkbootide klassis oli parim Mikk Kööseli käe all seilav Greta tiim. Melges 24 klassi Eesti edetabeli võidu vormistas jahil Lenny purjetav Tõnu Tõniste paatkond.

EJL teenetemärgid pälvisid tänavu jääpurjekaklassis Monotüüp-XV maailmameistrivõistlustel 5. kohale tulnud Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi ning paljukordne Eesti meister mitmetes purjelauadistsipliinides - Erno Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles