Eesti spordiajaloo suurim võit - 6,3 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Stani.
Kevin Stani. Foto: pokerstars.com

Norralane Kevin Stani võitis PokerStars.com Euroopa pokkeriturnee Tallinna etapi põhiturniiri ja teenis sellega Eesti spordiajaloo suurima auhinnaraha – 6,3 miljonit krooni.

Intervjuud Staniga saate kuulata SIIT.

Eile õhtul lõppenud põhiturniiril tegi kohalikest mängijatest parima tulemuse Vallo Maidla, kes saavutas 10. koha ning teenis sellega ligi 400 000 krooni.

Eesti seni parima EPT põhiturniiri tulemuse saavutanud Maidla sõnul on ta eriti tänulik Eesti pokkerimängijatele suure toetuse eest, mis teda turniiril saatis.

«Võistluse viimastel päevadel sain tunda, kui võimsalt eestlased tegelikult omadele pöialt suudavad hoida ja see oli väga mõnus tunne,» rääkis Maidla.

25 miljoni kroonise auhinnafondiga võistlusel 420 mängija konkurentsis esikoha võtnud 27-aastase Stani senine parim live-turniiri tulemus oli pokkeri MMi 127. koha eest teenitud 700 000 krooni.

Põhiturniiril teise koha ning 3,9 miljonit teeninud vaid 22-aastase venelase Konstantin Biljaureri jaoks oli Tallinna etapp teine suur live-turniir. Uustulnukal õnnestus Tallinna turniiril elimineerida rida tuntud mängijaid – näiteks PokerStars Pro profimeeskonna liikmed Bertrand Grospellier ja Ivan Demidov.

Finaalis tuli kolmandaks ning teenis 2,5 miljonit kogenud Team PokerStars Pro mängija Arnaud Mattern, kel juba on kirjas üks EPT turniiri esikoht – Praha etapilt võidetud enam kui 12 miljonit krooni.

Eestlastest tegi lisaks Vallo Maidlale põhiturniiril hea tulemuse 39. kohaga lõpetanud Rikard Relander, kes teenis 112 000 krooni.

Lisaks võitis eestlastest Runnar Lindepuu ligi 5000-kroonise sisseostuga kõrvalturniiri ning teenis 102 vastase alistamise eest üle 160 000 krooni. 15 000-kroonise sisseostuga kõrvalturniiril teenis Tõnu Kõiv neljanda koha eest ligi 100 000, Imre Leibold kuuenda positsiooni eest pea 50 000 ning Peeter Grünthal seitsmendana 40 000 krooni. Kõrvalturniiridel jagus väiksemaid võite ka teistele eestlastele.

Eraldi naiste turniiril teenis eestlastest Ilona Tammel 2. koha ja ligi 27 000 krooni. Samal turniiril oli kolmas Kadri Liisalu, kes teenis tulemusega 13 367 krooni.

Baltlastest kopsakaima auhinnaraha teenis leedukas Kristijonas Andrulis, kes võitis 156 000-krooniselt High Roller turniirilt üle 1,9 miljoni krooni.

11.-16. augustini Tallinna Swissôtelis toimunud Eesti spordiajaloo suurimal turniiril osales 420 sportlast 40 riigist, nende seas tosin pokkeri MMi või Euroopa pokkeriturnee tšempioni.

Järgmine Euroopa pokkeriturnee etapp algab 28. augustil Portugalis Vilamouras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles