Rasmus Mägi ja Eleriin Haas valiti aasta kergejõustiklasteks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi ja Eleriin Haas
Rasmus Mägi ja Eleriin Haas Foto: Marko Mumm

Täna õhtul Viktoria keskuses toimunud Eesti kergejõustikuauhinnad 2014 galal kuulutas Eesti Kergejõustikuliit välja aasta parimad sportlased.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi on lõppenud aastaga rahul: «Kergejõustikuaastat, mis möödus mitmete suurte saavutuste tähe all ning väiksemaid tagasilööke tõrjudes, saab lugeda suurepäraseks. Lisaks individuaalsetele saavutustele tunneme rõõmu ka võistkondlike saavutuste üle.» Teigmägi rõhutas, et erakordne oli ka viimase hetkeni kestnud võistlus aasta kergejõustiklase tiitlile Gerd Kanteri ja Rasmus Mägi vahel.

Aasta kergejõustiklased valiti hääletamise teel EKJL liikmesklubide, spordiajakirjanike, kergejõustikutreenerite ja kergejõustikufännide poolt.

Aasta kergejõustiklaseks 2014 nimetati Zürichi Euroopa meistrivõistluse hõbemedalimees ja kolm korda Eesti rekordit uuendanud 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi ning kõrgushüppaja Eleriin Haas, kes saavutas Zürichi EMil uue Eesti noorsoo rekordiga 1.94 seitsmenda koha.

Noorsooklassi tiitli pälvisid samuti Eleriin Haas ja Rasmus Mägi.

Juunioride klassis triumfeerisid aasta kergejõustiklaste valimisel kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ning mitmevõistleja Taavi Tšernjavski. Nende hooaja parimad saavutused pärinevad juunioride MMilt Eugene’ist, kus saavutati vastavalt 10. ja 9. koht. Piirimäe võistles ka Zürichi EMil ning saavutas esimestel rahvusvahelistel täiskasvanute tiitlivõistlustel 15. koha.

A-klassis tunnistati sel hooajal aasta kergejõustiklasteks mitmeid A-klassi Eesti rekordeid püstitanud ja Balti matšil esikohti noppinud mitmevõistleja Hans-Christian Hausenberg ning noorte OMil Nanjingis kuulitõukes 15. koha võitnud ning Balti matšil esikolmiku kohti saavutanud Valeria Radajeva.

Aasta treener 2014 nimetuse pälvisid parimateks valitud sportlaste treenerid. Nii pälvisid pidulikul õhtul auhinna Haasi ja Mägi juhendajad Reijo Jokela, Anne ja Taivo Mägi. Auhinna pälvisid ka juunioride klassi parimaid juhendavad Art Arvisto ja Külli Tambre ning A-klassi aasta kergejõustiklasi treenivad Leonid Brjuhhov ning Karin Hausenberg.

Eesti kergejõustikuliit andis välja eriauhinna «Tegelikult võimatu» Gerd Kanterile, kes tõusis tänavu kümnenda tiitlivõistluste medaliga Eesti kõigi aegade edukaimaks kergejõustiklaseks ning taasiseseisvunud Eesti edukaimaks sportlaseks.

Parimaks kergejõustikuklubiks kuulutati erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal koondarvestuses esmakordselt Audentese Spordiklubi.

Aasta kergejõustikuveteraniks nimetas Eesti Kergejõustikuveteranide Assotsiatsioon kettaheitja ja kuulitõukaja Eha Rünne, kes püstitas kettaheites veteranide maailmarekordi ja võitis veteranide MMil ning ka EMil kaks kuldmedalit ja Jürgen Lambi, kes tõi veteranide MMilt koju samuti kaks kuldmedalit ja EM-ilt kulla ja hõbeda.

Aasta kergejõustikukohtunikuks valis Eesti Kergejõustikuliidu kohtunike kogu Valdur Kalme, aasta noorkohtuniku tiitliga pärjati Markus Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles