Chisora paika pannud Fury broneeris endale koha duelliks Klitškoga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury
Tyson Fury Foto: SCANPIX

Profipoksi raskekaalu matšis alistas Tyson Fury eile õhtul brittide omavahelises mõõduvõtus kindlalt Dereck Chisora ja teenis seeläbi välja õiguse kohtuda Vladimir Klitškoga.

Londonis peetud ning võrdlemisi igavaks osutunud kohtumist domineeris algusest peale Fury, kes kaitses endast ligi 20 sentitmeetrit lühema Chisora vastu hästi, üllatades vastast järjepideva vasakukäelise asendi kasutamisega. Fury väsitas Chisorat edukalt, asudes lõpuks kümnendas raundis ise rünnakule. Chisora parem silmaalune paistetas saadud löökidest kiirelt üles ning kümnenda raundi lõpus otsustas Chisora treener matši lõpetada.

Kuna Fury tegutses peamiselt kaitsvalt ning ka Chisora ei suutnud Furyle löögiulatusse pääsemiseks teravust üles näidata, muutusid mõlemad mehed kohtumise käigus nii passiivseks, et kohtunik Marcus McDonnell pidi neid kaheksandas raundis selle eest hoiatama. Nii saatis Fury võitu ovatsioonide asemel hoopis vilekoor.

Siiski teenis inglane võiduga välja õiguse kohtuda tiitlimatšis Vladimir Klitškoga. «Tyson on nüüd ametlik tiitlipretendent raskekaalu tiitlile. Vladimir Klitškol on lubatud pidada märtsis või aprillis veel üks matš, seejärel tehakse pakkumised meie matši korraldamiseks ja lähebki lahti. Nende kohtumine peaks toimuma ajavahemikus juunist septembrini,» sõnas Fury promootor Mick Hennessey ringis pärast matši lõppu. «Suur lahing on tulekul ning Klitško peab selle vastu võtma, mitte selle eest kõrvale põiklema.»

 Fury ise jäi oma esitusega mõistagi rahule. «Milline teine raskekaalupoksija maailmas suudaks kasutada Derecki suguse maailmaklassist võitleja vastu edukalt vasakukäelise asendit? Olen enda üle väga uhke,» kiitis paremakäeline Fury end ringis. «Need tiitlivööd jõuavad veel koju Manchesteri. Klitško, siit ma tulen. Ma ei anna alla. Olen mustlassõdalane!»

Kahe nädala eest Hamburgis Kubrat Pulevi vastu edukalt tiitleid kaitsnud Klitško tahab järgmiseks saada enda kätte ka WBC tiitlit. Sellisel juhul kuuluksid Klitškole üheaegselt kõikide maailma olulisemate poksiorganisatsioonide tiitlivööd. WBC maailmameister on praegu Bernard Stiverne, kes kaitseb tiitlit 17. jaanuaril Las Vegases Deontay Wilderi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles