Fotod: 14-aastane kulturist lööb Suurbritannias laineid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosmo Taylor.
Cosmo Taylor. Foto: Facebook / Cosmo Taylor

Suurbritannias on tähelepanu keskpunkti tõusnud 14-aastane Cosmo Taylor, kes osaleb juba praegu koos täiskasvanutega kulturismivõistlustel.

Invernessist pärit Taylor alustas treeningutega juba 11-aastaselt. Tema isa Andrew on samuti kulturist, ema ja 16-aastane õde Bronwyn tegelevad aga jõutõstmisega. Taylor tõstab päevas tund aega raskusi, sööb range kava järgi ning tema keha rasvaprotsent on selle kõige tulemusena vaid kaheksa.

Praegu kaalub Taylor 73 kilo ja suudab suruda rohkem kui oma keharaskuse suuruse kaaluga kangi. Noormees soovib enda sõnul aga kasvatada täisealiseks saamisel oma kaalu 90-95 kiloni. «Jah, suudan suruda rasket kangi, kuid see ole oluline. Kulturismi mõte ei seisne lihaste suuruses ja jõus, vaid see on esteetiline spordiala. Tuleb treenida kõiki lihasgruppe, sest on ju tobe, kui sul on võimas rind, aga käsivarsi pole ollagi,» sõnas Taylor ise Daily Mailile. «Korraliku füüsise saamiseks kulub aastaid ja alati on arenguruumi. Pealegi pole sellist asja nagu täiuslik keha lihtsalt olemas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles