Noorte meeste duell: Sainzi peaeesmärk on Verstappeni alistamine

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Sainz Jr kihutab 2015. aastal Toro Rosso meeskonnas.
Carlos Sainz Jr kihutab 2015. aastal Toro Rosso meeskonnas. Foto: SCANPIX

Uuel vormel-1 hooajal Toro Rosso meeskonnas sõitma hakkav Carlos Sainz Jr. lausus väljaandele Autosport, et tema esmaseks ülesandeks on 17-aastase meeskonnakaaslase Max Verstappeni edestamine.

«Oleme mõlemad ühesuguse pinge all. Aga see, et tema esimesena lepingu sõlmis, ei tähenda midagi. Märtsis alustame mõlemad nullist ja pean juba esimeses sõidus temast üle olema ning tiimijuhte üllatama. See on mu põhieesmärk,» lausus 20-aastane hispaanlane, kes kuulub juba mitu aastat Red Bulli noorteprogrammi. Uue hooaja põhisõitjaks kinnitati aga esmalt verinoor Verstappen ning alles seejärel Sainz Jr.

 Samas kinnitas hispaanlane, et meeskonnakaaslaste vahel pole paksu verd. «Kohtusime Abu Dhabis ja see läks pareminigi kui ootasin. Vestlesime tunnikese. Ei mingit pinget,» kirjeldas ta. «Meil mõlemal on auto kohta aasta jooksul palju õppida. Lisaks arenemisele üritame kindlasti ka teineteisele ära teha ja see on lõbus,» lausus autoralli kahekordse maailmameistri Carlos Sainzi poeg.

Toro Rosso üks sõitjakoht vabanes tänu sellele, et Sebastian Vettel siirdus Red Bullist Ferrarisse ning tema kohale edutati Toro Rossost noor venelane Daniil Kvjat. Tänavu teise Toro Rosso rooli keeranud prantslane Jean-Eric Vergne peab aga leidma uue töökoha. 24-aastane prantslane on enda sõnul pööranud juba pilgu üle ookeani IndyCari vormelisarja suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles