Deniss Karpak sai MK-finaalis neljanda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak (vasakul).
Deniss Karpak (vasakul). Foto: Robert Deaves

ISAFi purjetamise maailma karika finaalis Abu Dhabis tuli Deniss Karpak tänases medalisõidus üle finišijoone neljandana.

Finnil võistelnud Karpak (Karpak Sailing Team) tegi tänases medalisõidus head sõitu. Medalisõidu võistlusrada koosnes kolmest ringist ning finiši külgtuuleotsast. Sadamas peetud sõidus puhus väga muutliku tugevusega tuul 2-5 m/s. Karpak tahtis startida paremast stardiliini otsast, kuid ei saanud stardilaeva kõrval piisavalt ruumi ja oli sunnitud startima teisest rivist. Kehva stardi järel oskas ta leida piisavalt vaba tuult, et võidelda end iga tuulepööret ja pagi kasutades ülemise märgi ajaks neljandale kohale.

Taganttuules tõusis Karpak vahepeal esikolmikusse, aga alumises märgis oli ta neljas. Teine vastutuuleots ja taganttuul ei olnud edukad, kui Karpak jäi tuuleaukudesse sattumise tõttu liidritest maha ja purjetas kuuendal-seitsmendal kohal. Viimase vastutuuleotsa alguses otsustas Karpak minna radikaalselt paremale rajapoolele, mis oli sama päeva varasemates sõitudes juba mitmel korral kasulikum olnud. Valik oli õige ja Karpak tõusis tagasi juhtgruppi.

Viimase ülemise märgi võttis Karpak kolmandana napilt ameeriklase Caleb Paine’i ees. Taganttuules ründas ameeriklane pidevalt eesolevat Karpaki, kattes tema tuult, sai vahetult enne alumist märki meie mehe suhtes sisemiselt seotuks  ja võttis märgi kolmandana. Lühikesel külgtuuleotsal ei olnud enam võimalik ameeriklasest uuesti mööduda ning Karpak lõpetas medalisõidu neljanda kohaga.

Esikolmiku moodustasid sloveen Vasilij Zbogar, horvaat Ivan Kljakovic Gaspic ja ameeriklane Caleb Paine. Abu Dhabi MK etapile, mis on sarja suurfinaaliks, pääsesid igas klassis kutsete alusel võistlema vaid 20 parimat sportlast või tiimi, vastavalt septembris toimunud olümpiaklasside maailmameistrivõistluste tulemustele, purjetamise maailma edetabeli järjestusele ning oktoobris aset leidnud Qingdao MK etapi tulemustele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles