Suusatamise hetkeseis: Kümmel, tühi maa ja teised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel
Peeter Kümmel Foto: Nordic Focus

Kuusamo MK-etapp peegeldas Eesti suusatamise hetkeseisu. Esmalt tuleb klassikasprindis napilt poolfinaalist välja jäänud Peeter Kümmel, kes võiks heal päeval võidelda koha eest esikümnes, siis pisut tühja maad ja siis ülejäänud.

Talve esimesed tõsised võistlused pakuvad ikka põnevust – et millise hooga keegi stardib, kes on arenenud, kes taandarenenud. Kuusamos läks nii, et ainsana vedas pärast finišijoont naeratuse näole Kümmel, ent üsna virila, sest jäi kõigest 0,8 sekundiga esimesena poolfinaali ukse taha. 18. koht näeb välja kesisem kui paremuselt 10. aeg kvalifikatsioonis ja 7. aeg veerandfinaalides.

«Panen endale hindeks kolm pluss. Või isegi neli miinus,» kommenteeris Kümmel. «Veerandfinaal nelja venelase vastu oli karm. Algusest lõpuni pandi täie gaasiga, kihutasin viis sekundit kiiremini kui kvalifikatsioonis. Viimase tõusu lõpus tõmbas suusa korraks kinni ja esimesed läksid ees, nende püüdmiseks polnud enam jõudu. Kahju. Ajaga jäin rahule ja enesetundega samuti – saanuks edasi, võinuks ka finaalikoha nimel heidelda. Need 13 MK-punkti, mis teenisin, on vähe. Kui tahad kuuma gruppi mahtuda, tuleb ka mõni esikümnekoht välja sõita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles