Müstika: Dortmundil on endiselt Meistrite liigas rohkem punkte kui Bundesligas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi mängijad teenisid seekord ära ka kõige lojaalsemate fännide pahameele
Dortmundi mängijad teenisid seekord ära ka kõige lojaalsemate fännide pahameele Foto: SCANPIX

Kolm võitu, kaks viiki ja kaheksa kaotust – Dortmundi Borussia jalgpalliklubi senine saldo Saksamaa kõrgliigas, mis jätab nad 11 punktiga tabeli viimasele kohale. Veel mõne aasta eest kahel hooajal järjest meistriks kroonitud meeskond on sügavas mõõnas, kuid peatreenerivahetusele ei mõelda. Olukord, mis jalgpalli näiteks jalgpalli sünnimaal Inglismaal tunduks pea võimatu.

Klubi spordidirektor Michael Zorc seisab endiselt pikaajalise ja eduka juhendaja Jürgen Klopi selja taga. «Jürgen võtab vastutuse ning me oleme sajaprotsendiliselt kindlad, et tuleme sellest seisust välja koos Jürgeniga,» ütles Zorc pärast 0:2 kaotust Frankfurdile.

Klopp ise ametit maha ei pane ning klubi juurest raskes seisus lahkuda ei taha. «Senikaua, kui keegi ei paku välja paremat lahendust, ei lähe ma kuhugi. Tunnen suurt vastutust,» ütles 47-aastane peatreener, keda viimasel ajal üha tõsisemalt Londoni Arsenali treeneriametiga seostatakse. Seda muidugi juhul kui Arsene Wengeri tool vabaks peaks saama.

Kaotus Frankfurdile oli viimane tilk karikasse ka lojaalsete Dortmundi fännide jaoks, kes meeskonna välja vilistasid. Seni oli fännide käitumine olnud igati toetav, kuid nüüd tuli piir ette. «Ma mõistan fännide pahameelt. See on täiesti normaalne, kuid meeskond andis endast siiski kõik,» ütles Klopp.

Dortmundi olukorra muudab veelgi kummalisemaks tõik, et Meistrite liigas on näidatud head mängu ja juba nelja vooru järel oli koos 12 punkti ning alagrupist edasipääs kindlustati nii kiiresti kui võimalik. Kodumaal on aga 13 mänguga kogutud 11 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles