Võistluskeelust vabanenud Sachenbacher-Stehle tõmbab siiski karjäärile joone alla

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Sachenbacher-Stehle
Evi Sachenbacher-Stehle Foto: SCANPIX

Saksamaa laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle teatas esmaspäeval tippsportlase karjääri lõpetamisest.

33-aastane sakslanna andis Sotši olümpial positiivse dopinguproovi, kuid paar nädalat tagasi lühendas rahvusvaheline spordiarbritraaž (CAS) võistluskeelu kuuele kuule, mis tähendab, et selleks talveks saanuks ta radadele naasta, vahendab ERR Sport.

Murdmaasuusatamises kaks olümpiakulda võitnud, kuid 2012. aastal laskesuusatamisesse siirdunud Sachenbacher-Stehle andis positiivse proovi veebruaris Sotšis pärast ühisstardiga sõitu, kus ta sai neljanda koha.

Nii A- kui B-proov näitasid erguti metüülheksanamiini tarvitamist, see aine on keelatud üksnes võistluste ajal. Sachenbacher-Stehele ütles, et ei tarvitanud ainet teadlikult, vaid tõenäoliselt sattus see tema organismi toidulisandiga.

Sachenbacher-Stehle sõnas esmaspäeval, et andis vahepealsel ajal palju energiat ära kohtuvõitluses ega suutnud teha korralikku hooaja ettevalmistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles