Pühapäeval algab Tondiraba hallis jäähoki U20 MM-valikturniir

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: SCANPIX

Eeloleval pühapäeval algab Tallinnas, Tondiraba jäähallis 2015. aastal kuni 20-aastaste noormeeste MM-i II divisjoni A-grupi turniir, kus Eesti koondisele pakuvad konkurentsi Suurbritannia, Leedu, Hollandi, Rumeenia ja Lõuna-Korea eakaaslased. 

Koduseks MMiks valmistuv Eesti U20 noortekoondis koguneb täna ning teeb kell 17:30 Tondiraba jäähalli harjutusväljakul esimese ühistreeningu. Neljapäeval, 4. detsembril kell 18:00 kohtutakse Tondiraba treeningjääl kontrollmängus Lõuna-Korea eakaaslastega, kellega pühapäeval kell 20:00 mängitakse peaareenil turniiri avapäeva viimases kohtumises juba punktide peale.

Eesti koondise tüüri juurde astuvad sarnaselt eelmiselegi aastale soomlased Sami Helenius ja Jari Korjus. 40-aastane peatreener Helenius, kellel mängijana koguni viie NHLi klubi kogemus, seab meeskonnale kodusel turniiril eesmärgiks kolme parema hulka jõudmise. «Meeskonna eesmärgiks on medal. Usun, et Eesti koondise tugevus peitud mitmekülgses ja agressiivses ründemängus. Ka väravavahi tegutsemine oli eelmistel turniiridel kõrgest klassist,» ütles Helenius.

Just Eesti koondise 18-aastast väravavahti Daniil Seppeneni loeb Helenius üheks meeskonna raudvaraks, kes tänavusel hooajal kaitseb MHL-is mängiva Leedu klubi Vilniuse Žalgirise väravat. «Samuti kaitsjad Maksim Anohhin ja noor talent Andres Kato, lisaks ründajad Ragnar-Hindrek Russ, Vadim Vasjonkin, Daniil Fursa ja kõikidel positsioonidel hästi toime tulev Michael Tugo,» loetles Helenius mängijad, kellelt ta kodusel turniiril kõige rohkem ootab.

Soomlasest peatreener loodab, et U20 MM toob vastvalminud Tondiraba halli rohkelt publikut ning Eesti koondisele elatakse hingestatult kaasa. «Fännide toetus on meeskonna jaoks tõeliselt oluline. Aprillis Tallinnas toimunud U18 MMi turniiril oli otsustava mängu ajal hallis erakordne õhkkond ja see tiivustas poisse kuldmedaleid võitma. Loodan kogeda samalaadset kaasaelamist ka algaval turniiril uhiuues jäähallis. Meeskond on indu ja tahtmist täis. Usun, et poisid on minu tööstiili omaks võtnud ja üheskoos suudame saavutada hea tulemuse,» tõdes Helenius.

Eesti Jäähokiliidu president Rauno Parras avaldas lootust, et kodune MM-turniir mõjub värske vitamiinina kodusele hokielule ning aitab ala populariseerida. «Loodame, et Eesti koondise edukas esinemine ja uus hall meelitavad kohale palju publikut ning see omakorda aitab kaasa uute noormängijate ja harrastajate tulekule jäähoki juurde. Kuni 20-aastaste noormeeste jäähoki on väga kiire ja kõrgetasemeline kuna enamus nendest on juba võimelised mängima meeste tasemel. Seega on oodata kvaliteetset ja võitluslikku jäähokit ning kõik meeskonnad peavad punktide nimel kõvasti pingutama,» sõnas Parras.

Mullu toimus sama tugevusastme turniir Ungaris Miskolcis, kus Eesti koondis pälvis Ungari, Leedu ja Hollandi järel neljanda koha edestades Rumeeniat ja Horvaatiat. Suurbritannia mängis mullu I divisjoni B-grupis ning Lõuna-Korea Ii divisjoni B-grupis.

Eesti koondise mängude ajakava:

Pühapäeval, 7. detsembril kell 20:00  Eesti - Lõuna-Korea

Esmaspäeval, 8. detsembril kell 20:00  Eesti – Rumeenia

Kolmapäeval, 10. detsembril kell 20:00  Eesti – Holland

Reedel, 12. detsembril kell 20:00  Eesti – Leedu

Laupäeval, 13. detsembril kell 20:00  Eesti – Suurbritannia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles